Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 45 min 39 s sitten

Sipilän hallituksen sote-yhtiö ajetaan alas – ”Ei ole toimintaedellytyksiä”

1 tunti 13 min ago

Osana Sipilän hallituksen maakunta- ja sote-uudistusta perustettu Maakuntien tilakeskus Oy ajaa toimintansa alas. Asiasta tiedotettiin torstaina.

Vuonna 2017 perustettu Maakuntien tilakeskus on valmistellut kiinteistöyhtiötä, joka vastaisi kaikista maakuntien tarvitsemista toimitiloista, esimerkiksi sairaaloista. Sipilän hallituksen maakuntauudistuksen valmistelu on kuitenkin päättynyt hallituksen ja uudistuksen kaaduttua.

Näkökulma: Jari Lindströmille ja sinisille täystuho – Demareilla hurja kannatus Kaakkois-Suomessa

2 tuntia 32 min ago

Työministeri Jari Lindström (sin) oli koko Kaakkois-Suomen vaalipiirin äänikuningas keväällä 2015. Nyt sinisille povataan laajalti ”täystuhoa”.

Kaakkois-Suomesta valitaan eduskuntaan 17 kansanedustajaa. Niistä 5 paikkaa ennakoidaan menevän demareille, kun kaikki nykyiset 4 kansanedustajaa ovat ehdolla.

Tämä sai ay-liikkeen takajaloilleen – Kokoomus veisi liitoilta sopimisen yksinoikeuden

3 tuntia 15 min ago

Kokoomus lähtee eduskuntavaaleihin pitäen kiinni työehtojen paikallisen sopimisen laajentamisesta niin sanottujen luottamusvaltuutettujen avulla. Ay-liike vastustaa Suomen Yrittäjien ajamaa uudistusta tiukasti ja kokoomuksen kanta aiheutti riitelyä myös Sipilän hallituksessa.

Luottamusvaltuutettu on mukana kokoomuksen päivitetyllä yrittäjyystavoitteiden listalla, joka julkaistiin torstaina. Listan ensimmäinen tavoite on edistää reilua paikallista sopimista.

Kärpät ylivoimainen Ilvestä vastaan? – "Tiukka sarja tulossa"

3 tuntia 22 min ago

Jääkiekon SM-liigan runkosarjan ylivoimaisesti voittanut Oulun Kärpät lähtee suurena suosikkina torstaina alkaviin pudotuspeleihin. Kärppien ensimmäisenä haasteena on Tampereen Ilves, joka selvitti tiensä puolivälieriin vasta ns. säälipudotuspelien kautta.

Kärpät tiedostaa kuitenkin, ettei leijumiseen ole varaa. Ilveksellä on sarjassa vain voitettavaa. Kärpät kohtasi Ilveksen neljä kertaa runkosarjan aikana ja voitti joka kerta.

Tappara selvitti alamäkensä: "On paljonkin juttuja tehty oikein"

4 tuntia 8 min ago

Tampereen Tappara pelasi vaikean alkusyksyn jääkiekon SM-liigassa, mutta lopulta Tapparan kone jälleen lämpesi ja joukkue nousi runkosarjan kakkoseksi heti Oulun Kärppien jälkeen.

Kestomenestyjä Tapparan ensimmäinen haaste pudotuspeleissä on Rauman Lukko, joka selvitti tiensä puolivälieriin säälien kautta. Tapparan hyökkääjä Kristian Kuusela ei paukuttele henkseleitä ennen sarjaa.

HIFK kovassa paikassa: "Meidän parasta ei ole vielä nähty"

4 tuntia 21 min ago

Helsingin IFK lähtee jääkiekon SM-liigan pudotuspeleihin haastajan asemassa. Tai ainakin se haluaisi lähteä.

HIFK on Suomen mittapuulla suurseura, eikä HIFK koskaan pääse nauttimaan ainakaan samalla tavalla paineettomasta altavastaajan asemasta kuin joku pienempi seura pääsee. Väite siis kuuluu: Pelicans on runkosarjan valossa suosikki, mutta IFK:n kohdalla odotusarvot ovat aina niin tapissa, ettei se pääse koskaan täysin pakoon paineita.

”Tuotteet tehdään hajoamaan” – Kansanedustaja ilahtui: Koko EU haluaa puuttua ”suunniteltuun vanhenemiseen”

4 tuntia 55 min ago

Kansanedustaja ja vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Hanna Sarkkinen pitää hyvänä EU:n hanketta, jolla halutaan puuttua koko EU:n tasolla niin sanottuun suunniteltuun vanhenemiseen.

Lauri Markkanen palasi ”omalle tasolleen”

5 tuntia 5 min ago

Paluu kotiparketille tuntui tekevän terää Lauri Markkaselle koripallon NBA-liigassa keskiviikkona. Markkanen johdatti Chicago Bullsin 126-120 -jatkoaikavoittoon Washington Wizardsista.

Markkanen teki Bullsin kolmen ottelun mittaisella vieraskiertueella yhteensä 38 pistettä. Nyt niitä kertyi yhdessä illassa 32. Suomalaistähden tilille kirjattiin myös 13 levypalloa ja viisi syöttöä.

Markkanen upotti kahdeksasta kolmosyrityksestään viisi. Pelitilanneheitot upposivat kokonaisuutena myös yli 50-prosenttisesti: 12/21. Hän laittoi lisäksi kaikki kolme vapaaheittoaan sisään.

Kokoomus rajun höykytyksen kohteena – Keskustajohtaja: ”Menossa valtataistelu, vapaavuorelaiset pääsivät niskan päälle”

6 tuntia 7 min ago

Kokoomuksen entinen hallituskumppani keskusta ryöpyttää kokoomusta nyt monella äänellä. Keskustan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen jatkaa kritiikkiä, jonka perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) eilen aloitti. LUE LISÄÄ: Annika Saarikko: ”Petteri Orpo esitteli Vapaavuoren soten”

Pääomavero, helppo tapa rahoittaa vaalilupauksia? – Näin kävi, kun viimeksi kokeiltiin

6 tuntia 30 min ago

Vaalikeskusteluissa pääomaveroprosentin nostoa pidetään helppona tapana rahoittaa vaalilupauksia. Vaikka veronkorotuksia on helppo lupailla, keinona ne eivät automaattisesti toimi, Suomen Vuokranantajat ry toteaa tiedotteessaan.

Yhdistyksen mukaan pääomaveron nosto ei välttämättä nosta kokonaisverokertymää. Pääomaverotuksen kiristäminen kannustaisi yhtiömuotoiseen sijoitustoimintaan, jonka verokanta on alempi ja tällöin verokertymä pienenisi.

Supo: Suomessa ”varsin suuri määrä” tiedustelupalveluiden henkilöstöä – tavoitteena vaikuttaminen poliittiseen päätöksentekoon

7 tuntia 57 s ago

Suomessa maan kokoon nähden varsin suuri määrä ulkomaisten tiedustelupalveluiden henkilöstöä, kertoo suojelupoliisi tiedotteessaan. Supon mukaan Suomi kiinnostaa erityisesti Venäjän ja Kiinan tiedustelupalveluita.

Vieraiden valtioiden tiedustelutoiminnan tavoitteina on Suojelupoliisin mukaan Suomen politiikan eri osa-alueiden ennakoiminen sekä poliittiseen päätöksentekoon vaikuttaminen.

Puolueiden johtohahmot EU-vaalitentissä – katso suorana kello 9

8 tuntia 8 min ago

Eduskuntapuolueiden johtohahmot kokoontuvat tänään torstaina kello 9 vaalipaneeliin, joka aloittaa valtakunnallisen Vaadi faktat -kampanjan. Uusi Suomi näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä. Voit katsoa lähetystä alempana jutussa.

Paneelien järjestäjinä ovat Eurooppalainen Suomi ry, sosiaalialan kattojärjestö SOSTE sekä Uusi Suomi.

Vaadi faktat -kampanjan tavoitteena on tuoda Suomen EU-keskusteluun ryhtiä muun muassa tarkistamalla poliitikkojen ja median esittämiä väitteitä. Faktantarkistuksessa Eurooppalaisen Suomen kumppanina toimii Faktabaari.

Orbánin Fidesz ei saanut potkuja – jäsenyys jäädytettiin EPP:ssä

8 tuntia 23 min ago

Keskustaoikeistolainen EPP on päättänyt jäädyttää unkarilaisen Fidesz-puolueen jäsenyyden. Fidesz on Unkarin pääministeri Viktor Orbánin puolue, jonka johdolla maan oikeusvaltiokehitys on heikentynyt.

EPP:n puheenjohtajisto ehdotti, että Fideszin jäsenyys jäädytettäisiin, mikä tarkoittaisi, ettei Fidesz-puolue voisi osallistua toimintaan, osallistua EPP:n kokouksiin, äänestää EPP:n päätöksistä tai esittää jäseniään eri tehtäviin.

Puolue pysyy kuitenkin muodollisesti jäsenenä. Fidesz voisi myös yhä käyttää EPP:n tunnuksia.

Essayah: Viinien pysyttävä Alkossa, valtiolle tuloja sokerista – sote olisi voitu saada maaliin jo vuosia sitten

8 tuntia 36 min ago

Kristillisdemokraattien (kd) puheenjohtaja Sari Essayah haluaa säilyttää Alkon ja Veikkauksen monopolit.

Essayah arvioi, että viinien tuonti ruokakauppoihin helposti kymmenkertaistaisi alkoholin saatavuuden.

”Kun on katsottu meidän historiaa, niin se on saatavuus ja hinta, jotka aina korreloivat alkoholin kulutuksen määrään”, Essayah sanoo Uuden Suomen puheenjohtajahaastattelussa.

TPS kompuroi runkosarjan lopussa – käylö HPK:ta vastaan köpelösti?

20.3.2019 23:09

Turun Palloseura pelasi heikon runkosarjan lopun jääkiekon SM-liigassa. Palloseura pelasi itselleen kuitenkin lopulta kotiedun ja mittaa puolivälierissä HPK:n tason.

TPS meinasi sulaa kevätauringossa totaalisesti, sillä 10 viimeisestä runkosarjan pelistään se voitti vain kaksi. Nyt Turussa ollaan kuitenkin luottavaisin mielin lähdössä kohti kevään huipennusta ja HPK-sarjaa.

Juhamatti Aaltonen HIFK:n kaatoon: "Ihan sama, kumpi on suosikki"

20.3.2019 23:02

Lahden Pelicans on yksi tämän jääkiekon SM-liigakauden suurimmista positiivisista yllättäjistä. Pelicans lähtee suosikkina puolivälieräsarjaan suurta ja mahtavaa Helsingin IFK:ta vastaan.

Pelicansin yksi mielenkiintoisimmista pelaajista on HIFK:stakin tuttu Juhamatti Aaltonen. Aaltonen aloitti kautensa ruotsalaisessa Skellefteåssa, mutta siirtyi kesken kauden Lahteen. Aaltonen odottaa innolla vanhan seuransa IFK:n kohtaamista pudotuspeleissä.

Haudataanko Junckerin suuri suunnitelma? – Essayah, Halla-aho, Kaikkonen ja muut kohtaavat EU-tentissä

20.3.2019 21:11

Miten Suomen EU-politiikka muuttuu Sipilän hallituksen jälkeen? Mitä EU:n pitäisi tehdä ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi? Alkaako EU tehdä vahvemmin yhteistä sosiaalipolitiikkaa vai haudataanko Jean-Claude Junckerin suuri suunnitelma?

EU:sta lupaus: Saatte lykkäyksen, Britannia – jos hyväksytte sopimuksen

20.3.2019 19:56

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk lupasi huippukokouksen aattona, että EU-johtajilta tulisi lupaus brexitin lykkäyksestä. Pääministeri Theresa May haki lisäaikaa kesäkuun loppuun.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk uskoo, että EU-johtajat suostuvat Britannian pyyntöön lykätä brexitin alkua maaliskuun 29. päivästä kesäkuun loppuun. EU-huippukokous käsittelee asiaa torstaina. Tusk on viime päivinä pohjustanut kokousta keskusteluilla unionimaiden johtajien kanssa.

Björn Wahlroos laukoi Suomelle Nato-ohjeen: ”Ainoa asia joka poistaa Viron venäläisten kenraalien optiolistalta”

20.3.2019 19:47

”Ainoa asia, joka poistaa Viron venäläisten kenraalien optiolistalta, on, että Suomi on Naton jäsen", sanoi Björn Wahlroos keskiviikkona.

Hän puhui tänään vakuutusyhtiö Ifin suurasiakkailleen järjestämässä tilaisuudessa Helsingissä. Wahlroosin lausunnoista raportoi Talouselämä.

Antti Häkkänen v. 2019 vs. Antti Häkkänen v. 2018 – Näin selittää eron sote-puheissa

20.3.2019 16:57

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, toimitusministeristön oikeusministeri Antti Häkkänen katsoo, että ”mammuttimaisten” hallinto- ja sote-uudistusten tie on nyt kokeiltu Suomessa riittävän pitkälle. Siksi kokoomus haluaa rakentaa sote-palvelut nykyisten kuntien ja niiden yhteistyön varaan.

Vuosi sitten maaliskuussa Häkkänen korosti kokoomuksen puheenjohtajapäivillä Tampereella, että sote-miljardit tarvitsevat oman hallintonsa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat