Kaikki blogit puheenaiheesta Arkkipiispa

Arkkipiispan vaali

Jos kristinusko on totta, eikö silloin näillä arkkipiispan vaalin ehdokkailla tulisi olla yksi yhteinen näkemys asioihin?

Hauska seurata miten he itse osoittavat ettei mitään yhtä "kristinuskoa" ole, mitään yhtenäistä näkemystä ei ole edes näillä viidellä saati sitten koko kristityllä uskonnolla saati, jos otetaan mukaan muut uskonnot, niin kyse on sekasotkusta.

Miksi näin on?

Koska he eivät yksinkertaisesti välitä onko se totta vai ei.

Kunhan pinnistetään uskoa ihan hirveästi.

Ilkka Kantola ensimmäiseksi kaikkien suomalaisten arkkipiispaksi

Suomi ansaitsee vihdoin kaikkien suomalaisten arkkipiispan, tohtori Ilkka Kantolan.

 

Ei miestä eikä naista niistä piireistä jotka rahalla ja miekalla ostivat 1918 valtakunnan ja kirkon ja hallitsevat niitä rahalla ja ruoskalla. He ovat tehneet kirkosta epädemokraattisesti valtion valtiossa ja kieltäytyneet tutkittamasta uskonnollisissa piireissä olevaa väkivaltaa eli lasten hyväksikäyttöä ja henkistä vääryyttä, lasten ja muiden itsemurhia.

 

Arkkipiispan homokanta päätti uniikin dialogin

Kirkkoamme jakava kiista uhkaa myös ekumeenisia suhteita. 44 vuotta kestäneet menestykselliset oppikeskustelut Venäjän ortodoksisen kirkon ja Suomen evankelisluterilaisen kirkon välillä päättyivät vuonna 2014 homoseksuaalisuutta koskeneisiin näkemyseroihin.

Mystinen kirkkoturva, olkaa hyvät

Tuntuu näin uskonnottomana ja kirkottomana erikoiselta kirjoittaa tämä blogimerkintä, mutta kun aiheesta tuntuu liikkuvan aina vain päättömämpiä käsityksiä, ja arkkipiispaa kohtaan hyökätään asenteellisella populismilla, tietämättömyydellä ja suoranaisella bluffilla, niin onhan sitä käsiteltävä.

Suoraan asiaan: Mitä hyötyä on eduskunta-avustamisesta, jos ei löydy ketään googlettamaan kansanedustajat Mikko Kärnälle (kesk) ja Juho Eerolalle (PS), mitä tarkoittaa kirkkoturva Suomessa?

Suomen Labour ajettu nöyryytyksen alhoon

Vasemmisto-oppositio on esittänyt suorastaan raivoisia kommentteja Juha Sipilän hallituksen säästösuunnitelmista, joilla kurjistetaan vähävaraisimpia kansalaispiirejä. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki huusi naama punaisena: "Kuinka te kehtaatte?”

   Eduskunnan uuden ja nuoren puhemiehen Maria Lohelan on ollut hankala ylläpitää jonkinlaista järjestystä eduskunnan väliaikaisissa tiloissa Sibelius-akatemiassa. Puheet ovat hukkuneet välihuutoihin.

Jakautuuko ev lut kirkko?

 

Lännen median kyselyn mukaan iso osa papeista pelkää, että ev lut kirkko hajoaa kahteen tai useampaan osaan.

Naispappeus ei aikanaan kirkkoa jakanut, vaikka synnytti kiivaan keskustelun. Vastustajat antautuivat ja ovat sulkeneet suunsa.  Kannattajat tietysti pysyivät kirkon tyytyväisinä jäseninä.

Milloin arkkipiispa Vikström pyytää anteeksi?

 

Kirkonmiehet Suomessa ja ulkomailla ovat ryhtyneet pyytelemään julkisesti anteeksi. Suomessa arkkipiispa Mäkinen pyysi kirkon puolesta anteeksi seksuaalivähemmistöjen kohtelua. Koko kansakunnan kohtelua hän ei pyytänyt anteeksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä