Kaikki blogit puheenaiheesta Autokanta

Autokantavähennys auton ostajalle?

Autoilun tulevaisuusmalli 


Autokanta on tunnetusti vanhaa Suomessa. Vanhat autot ovat yleensä turvattomampia, kuin uudet vastaavan koko/teholuokan autot ja sama pätee kulutukseen ja sitä kautta myös ajoneuvon käytöstä syntyviin päästöihin.
Ilmastoraportti kirvoitti monet puolueet ottamaan kantaa Suomen autoiluun ja ovat myös ehdottaneet erilaisia keinoja asian korjaamiseksi. 


Määräävänä tekijänä on ollut päästöt ja on esitelty erilaisia tukia uuden auton ostoon ja jopa polttomoottoriautojen kieltoja pidemmällä aikavälillä.

Auton ostamisen sietämätön keveys

Blogi / Uusi Suomi                                                                                                                                02.01.2019

 

 

Vihreää, vihreää

Vihreiden Rosa Meriläinen kuvautti itsensä Porchen konepellillä istumassa vaurioseurauksin.

http://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/201711090135413_vd.shtml

Umpivihreä, blogimaailmastakin tuttu Börje Uimonen taas omistaa lukuisia autoja.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005425406.html?ref=og-ref-www.google.fi

Autoveron alennus vilkastutti autokauppaa

Trafin tilaston mukaan Suomessa rekisteröitiin viime vuonna lähes 119 000 uutta henkilöautoa. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kertoo, että vuonna 2015 vastaava luku oli lähes 109 000. Viime vuonna henkilöautojen rekisteröintien määrä nousi siis 9,3 prosenttia.

Oma henkilöautomerkki Suomeen

Uusien henkilöautojen ostamisessa usein kritisoidaan sitä, että siinä karkaa paljon rahaa ulkomaille. Jos suomalaisilla olisi oma henkilöautomerkki, niin voitaisiin kaikki ajaa omilla Sisun katumaastureilla ja ehkäpä saada niitä jopa ulkomaille kaupattua.

Uudenkaupungin Mersutehdas on todistanut, että kyllä Suomessa kannattaa ainakin luksusautoja rakentaa. Olisiko markkinoilla tilaa oikeasti pohjoisiin olosuhteisiin suunnitellulle ikiliikkujalle? Olihan ruotsalaisillakin omat melkein menestystarinansa.

Voisin kuvitella todellisen modernin Suomiauton olevan:

Ajoneuvoverotus on täyttä rosvousta!

Sain sähköpostia, ja siinä sanottiin seuraavaa: -Sinulle on saapunut uusi E-lasku OP:n verkkopalveluun. – Varmaankin taas sähkölasku tai ehkä nettiliittymästä. Tarkempi tarkastelu kuitenkin osoittaa sen olevan Trafilta. Vaaliautoni vuotuinen vero oli 66 euroa. Mitähän tähän juuri maahantuomaani Bemariin mahtaa olla? Se selviää laskun klikattuani! Seitsemänsataa viisikymmentäkahdeksan euroa! Siis anteeksi? 758€ jos maksat kaiken kerralla. Osissa laskun loppusumma on vieläkin enempi. En kerta kaikkiaan voi uskoa silmiäni.

Miten autoveron poistaminen rahoitettaisiin?

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) arvioi (HS 13.12), että autoveron poistaminen pitäisi rahoittaa leikkaamalla terveyden- ja vanhustenhuollosta! Missään nimessä esitystä ei pidä rahoittaa kansalaisten perusturvasta tai vanhuksien toimeentulosta, kuten hänen puolueensa teki leikatessaan eläkeindeksejä. Lue miksi autoverotus kannattaa poistaa ja mistä rahat löytyvät.                 

 

Miksi autoverotus kannattaisi poistaa?

Romutustodistus ei ole käteistä.

Todella harhaanjohtavaa "mainontaa", että pian voisi jokaisella yli kymmenen vuotta vanhalla autolla tehdä tiliä, koska ensi vuoden kesästä lähtien saa jokaisesta viralliseen kierrätyspaikkaan toimitetusta autosta 1000€:n arvoisen romutustodistuksen, jolla siis saa 1000€:n alennuksen uuden auton hinnasta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä