Kaikki blogit puheenaiheesta Bernerin liikenneselvitys

Auton ostamisen sietämätön keveys

Blogi / Uusi Suomi                                                                                                                                02.01.2019

 

 

Liikenne edellyttää tulevaisuudessakin toimivia teitä

Liikenne- ja viestintäviraston julkistama liikenneverkkoselvitys toimi keskustelunavauksena, vaikka sen toteuttaminen kohtasikin perustellusti vastustusta. Liikkuminen on elintärkeää, tiet kansallisomaisuutta ja kaavailtu maksujärjestelmä epäoikeudenmukainen ja eriarvoistava. Maanteillä liikenneverkon korjausvelka kasvaa koko ajan. Autoilijoilta saadaan verotuloina yli 7 miljardia euroa vuodessa, mutta tämä ei mene tiestön korjaamiseen. Tällä hallituskaudella liikenneverkkojen korjausvelka ei kasva, sillä korjausvelkaa lyhennettiin 600 miljoonan euron ohjelmalla.

Väyläyhtiö (Live) olisi subventioautomaatti elinkeinoelämälle

Jo poisvedetyn Liikenneministeriön selvityksen 1/2017: Parempia väyliä – sujuvampaa liikennettä. Selvitys liikenneverkon kehittämisestä liiketaloudellisesti: Liikenneverkkoyhtiö (Live) läpikäyminen on edelleen tarpeen, sillä asiat tulevat eteemme vielä tavalla tai toisella.

Selvityksen alkuosassa todetaan, että valtion budjettikäytänteiden puitteissa väylien ylläpito ja kehittäminen ei onnistu tarkoituksenmukaisesti, vaan on perustettava erityinen yhtiö joka omistaa väylät ja kerää käyttäjiltä maksuja niiden ylläpitoon. Sitten todetaan yhtiön toiminnasta:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä