Kaikki blogit puheenaiheesta Biologia

Suomi näyttää esimerkkiä ilmastoasioissa muille

Suomalaiset kuvittelevat olevansa helposti etevämpiä neuvomaan muita esim. metsänhoidossa tai ilmastoasioissa. Totuus on, että satumme asumaan sellaisella leveysasteella ja vyöhykkeellä, missä puu kasvaa ja olemme harvaanasuttu kansa, joten ilmasto on verrattain puhdasta, saamme harvoin Keski-Euroopan saasteita tänne?

Ilmastoasioissa taas ruoskimme itseämme vertaamalla itseämme Ruotsiin. Totuus on, että Ruotsilla on hurjasti enemmän päästötöntä vesivoimaa käytössä.

Spirulina mikrolevä - Suomen maatalouden pelastus

paras(1)

(English coming... soon I hope)

Kuvassa Spirulinaa huonolla mikroskoopillani kuvattuna.

Spirulina on siis mikroskooppisen pieni: se kuuluu ryhmään nimeltä "mikrolevät". Sen nimi on tullut sen spiraalimaisesta rakenteesta.

Spirulina muodostaa samanlaisia lauttoja veden päälle, kuin kansanomaisesti tunnettu "sinilevä".

Spirulina voi kuitenkin myös liikkua kasvunesteessään kierimällä ympäri tai käyttämällä kaasurakkuloitaan.

Sattumia, miksi juuri minä?, pörröiset puput ja ihmisapina kuussa.

Ihmiset kun heille tapahtuu jotain erikoista, sanovat, että "tämä ei voi olla sattumaa". Esimerkiksi tapaa romanttisin ajatuksin henkilön, jolla osoittautuu olevan sama syntymäpäivä kuin sinulla. "Tämä ei voi olla sattumaa, tämä on johdatusta".

Seuraavan kerran kun tulee tällaisia hetkiä, niin suorita seuraava ajatusjumppa.

Otat seuraavat viisi minuuttia.

Osaavatko Pienet Pojat Tunteilla? Ratkaisu Kaikkiin Tasa-arvo Ongelmiin:

Selatessani Hesarin otsikoita vastaan tuli seuraavanlainen otsikko:
"Huoli suomalaispojista kasvaa, mutta onko siihen aihetta? Tutkijat selvittävät, vaikenevatko pojat tunteistaan ja osaavatko he itkeä"

 

Söikö yhdenvertaisuusvaltuutettu punaisen pillerin?

Mitä tarkoittaa tulla Red Pillatuksi?

https://en.wikipedia.org/wiki/Red_pill_and_blue_pill

Punainen pilleri on sinisen pillerin vastakohta.

Siinä missä sininen pilleri edustaa valheellisuutta, turvallisuutta ja autuasta tietämättömyyttä niin punainen pilleri edustaa tietämystä, vapautta ja joskus kovin kivuliasta totuutta.

Voidaan puhua myös vaikkapa platonin luolavertauksesta. Missä varsinkin valtamedia maalailee välillä hyvin kummallisia varjoja luolan seinille, on nyt tullut aika astua ulos luolasta.

Biologia tukee Raamatun luomiskertomusta

Onko luonnonhistoriaa mahdollista todistaa tieteellisesti? Ei ole, sillä menneitä tapahtumia on mahdotonta todistaa empiiristen menetelmien avulla. Luonnonhistorian tutkimuksessa, onkin kyse siitä, että eri alkuperämalleja käytetään luonnonhistorian tarkastelukehyksenä.

Linnut osaavat

Kun Suomessa lehden toimittaja haluaa tietoa tuulivoimaloista, ensimmäisenä linkkinä tulee vastaan Suomen Tuulivoimayhdistys ry (STY), josta sitten sitä tietoa saa. Nyt tämän päivän Talouselämän verkkouutiset käsittelee uutta tutkimusta, jonka mukaan lintujen väitetään osaavan väistää tuulivoimalat ja osaavan lentää tuulivoimaloiden välistä tai ne kiertävät koko tuulivoimala- alueen.

Painajainen tai ei, olemme kotoisin pullonkaulasta

Ruskeat tytöt -blogin kirjoittaja Koko Hubaran perinnöstä 50% on peräisin suomalaiselta naiselta ja 50% jemeninjuutalaiselta mieheltä. Mieheltä perityt geenit kuitenkin sattuvat tuottamaan pigmenttiä ja näkymään päältäpäin, toisin kuin naiselta perityt pigmenttiä tuottamattomat perintötekijät. Geenien periytymismekanismeja on ainakin lukiossa opiskeleville vuodesta vuoteen selitetty lyhyen bilsan kakkoskurssilla.

Kirja, jonka luettuani maailma ei enää näyttänyt entiseltään

Kerrankin voin rehellisin mielin todeta, että luettuani psykiatri Cacilda Jethán ja psykologi Christopher Ryanin kirjan, Paritellen – Seksuaalikäyttäytymisen kehityshistoria, maailma ei ole enää näyttänyt entiseltään.

Kirja haastaa biologisiin ja antropologisiin todisteisiin vedoten ns. vakiotarinan ihmisen seksuaalisuudesta elinikäisiä parisuhteita muodostavana lajina. Se myös pakottaa pohtimaan, kuinka kulttuurisidonnaisia me oikein olemme?

Aasianrunkojäärä saapui Suomeen

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira tiedotti eilen löytäneensä Aasianrunkojäärän kiinalaisesta pakkausmateriaalista. Havainto on erityisen tärkeä meille suomalaisille, sillä sitä voidaan pitää varoituksena metsiimme kohdistuvasta uhasta. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä