Kaikki blogit puheenaiheesta David Cameron

Merkel, Juncker, Cameron – Euroopan katastrofin päähenkilöt?

Merkel, Juncker, Cameron – Euroopan katastrofin päähenkilöt?

*

Pääministeri Theresa May sai eilen luottamuslauseen omiensa joukossa, mutta mitä se merkitsee Brexitin kannalta?  Millaisessa pulassa ovat Britannia ja May? Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E J Penttilä.

Eroneuvotteluista.. syistä ja seurauksista…

Toimittaja Neitiniemi: Se rajakysymys (Pohjois-Irlanti), siinä ei varmaan liikahdeta mihinkään?

Brexit toteutukoon mahdollisimman pian

Ison-Britannian neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä äänestäjät päättivät haluta maansa eroavan Euroopan Unionista. Tämä on toki iso pettymys kaikille EU:n ystäville, joihin minäkin lukeudun, mutta nyt on vain nopeasti hoidettava asia mahdollisimman pienin vaurioin valmiiksi. Britannian ei tule antaa yhtään pitkittää prosessia, koska keskeneräinen hanke vain jarruttaa molempien osapuolten, EU:n ja Ison-Britannian selviytymistä kriisistä.

Iso-Britannia lähtee Euroopan Unionista - ensimmäiset mietteet

Iso-Britannian kansa päätti selkeällä tuloksella erota Euroopan Unionista. Vaikka tulos ei ollut Cameronin mieleen, niin kansan tahto on tuotu esille ja sitä noudatetaan. David Cameron ansaitsee syvän kunnioitukseni demokratian toteuttamisesta kansanäänestyksen kautta.

 

Raikas Brexit-jytky - nämä syyt ovat piilossa taustalla

Kun kiihkoilija tappoi EU-myönteisen brittipoliitikon, näytti Brexit menettäneen sympatiat. Toisin kävi ja Brexitin voitosta tuli taas uusi kiila kansojen ja poliittisen eliitin välille. Luottamusta ei ole, sitä ei ole hankittu ja siksi EU on vaikeuksissa.

 

Cameron ja mahdollinen Brexit?

Britanian pääministeri David Cameron on joutunut myrskyn silmään Panama paperien johdosta. Cameron myönsi kiertelyn ja kaartelun jälkeen, että hän on hyötynyt isänsä veroparatiisiyhtiöstä. Hän on lisäksi myöntänyt olleensa osakkaana offshore-yhtiössä, jolla on yhteyksiä Cameronin isään.

Onko Brexit estettävä hinnalla millä hyvänsä?

"No, no, no!" Näin totesi pääministeri Margaret Thatcher lokakuussa 1990 Ison-Britannian parlamentissa vastatessaan silloisen komission puheenjohtaja Jacques Delorsin ehdotuksiin vallan keskittämisestä Brysseliin ja integraation syventämisestä. Rautarouvan sanat ovat olleet ahkerassa käytössä Britannian EU eroa kannattavien keskuudessa viime aikoina.

Brittihallitus esitti uhkavaatimuksensa EU:lle

Britannian pääministeri David Cameron on esittänyt vaatimuksensa EU:n uudistamisesta.

Ennen viime keväänä voittamiaan parlamenttivaaleja Cameron lupasi EU-epäilijöitä miellyttääkseen järjestää kansanäänestyksen maansa EU-jäsenyyden tulevaisuudesta, mikäli konserviitivit voittavat ja hän tulee valituksi uudelleen pääministeriksi.

Eliitti tarvitsee sekä skandaaleja että vaikenemista

Syyskuun puheenaihe Iso-Britannian roskalehdistössä oli miljardööri Michael Ashcroftin pääministeri David Cameronista tekemä paljastus, johon liittyvät opiskelijaklubin initiaatioriitit, sian pää ja genitaalit.

Paljastuksellaan Ashcroft halusi ilmeisesti kostaa Cameronin kiittämättömyyden. Miljardööri pelasti konservatiivipuolueen konkurssilta vuoden 2005 vaalitappion jälkeen, mutta ei saanut tärkeitä luottamustehtäviä huolimatta kahdeksan miljoonan punnan lahjoituksista.

Saksa pahentaa kriisiä - Britannia ja Ranska etsivät ratkaisua

Yksi lapsi taitaa muuttaa maailmaa. Puheet ovat koventuneet ja sopisi odottaa myös toimintaa. Siinä missä Saksa vain pahentaa pakolaiskriisiä, Britannia ja Ranska tuntuvat yrittävän etsiä todellisia ratkaisuja.

 

Cameronin kansanäänestys Euroopan Unionista

Ennen äskeisiä Iso-Britanian vaaleja pääministeri David Cameron lupasi  voittaessaan vaalit järjestää kansanäänestyksen maan jäsenyydestä Euroopan unionissa vuonna 2017. Nyt ilmeisesti brittihallitus haluaa nopeuttaa aikataulua ja järjestää kansanäänestyksen jo vuonna 2016. Näin The Guardian. Lähteekseen lehti kertoo tavanomaisesti hyvin hallituksen asiat tuntevan nimettömän lähteen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä