Kaikki blogit puheenaiheesta Eu vaalit 2014

Mediavallan vahtikoira: HS ja “ECR:stä persuille haittaa”

Helsingin Sanomissa oli tänään kaksi perussuomalaisiin liittyvää uutista. Ensimmäisessä käsiteltiin suomalaisen virkamiehen sotkeentumista EU-parlamenttiryhmien muodostumiseen ja toisessa ECR-ryhmään liittymisen vaikutuksia perussuomalaiset-puolueeseen.

 

HS: Perussuomalaiset raivostuivat virkamiehen muukaislaisviha-väitteistä

Joko valta ja vastuu ovat vihdoinkin samoissa käsissä?

Kuluneena hallituskautena hallituspuolueet peräänkuuluttivat vastuunkantoa ja syyttivät oppositiota vastuun pakoilusta. Nyt kokoomus kilvan kiittelee demareita Rinteen valitsemisesta valtiovarainministeriksi. – "Päätös on hyvä, koska vallan ja vastuun on levättävä samoissa käsissä." Eikö Jutta Urpilaisella sitten ollutkaan vastuu ja valta käsissään?

Puolueet mitataan vasta vuoden päästä

 

PUOLUEIDEN OIKEA KANNATUS MITATAAN VASTA EDUSKUNTAVAALEISSA

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) puntaroi Ilkan kolumnissaan (27.5.) EU-vaalien poliittisia vaikutuksia Euroopassa ja myös kotimaassa. Heinäluoma ei oikein ota mitään kantaa, miten tulos vaikuttaa. Ajatuksia kirjoitus kyllä herättää.

Europarlamentissa oikeistolainen EPP säilyi suurimpana ryhmänä.  Ero sosialidemokraatteihin supistui 80 paikasta vain 25 paikkaan. Se on ehkä merkittävin muutos parlamentissa.

Äänestämättä jättäneitä kannattaa kuunnella

Viikonlopun EU-vaalien ylivoimaisesti suurin puolue oli nukkuvien puolue. Äänestysprosentti oli hieman yli neljäkymmentä. Kaikkien poliittisten ryhmittymien tulisi nyt katsoa peiliin ja pohtia, kuinka ne ovat onnistuneet välittämään Eurooppa-politiikan merkitystä kansalaisten tasolle.

Äärioikeisto

Ebola viruksen karkaaminen käsistä aiheuttaa kolmessa kuukaudessa räjähdysmäisen siirtolaisaallon, jonka seuraukset ovat arvaamattomat erityisesti Euroopalle. Jean Marie Le Pen muotoili tämän myös seuraavasti: "Herra Ebola voi järjestellä kaiken kolmessa kuukaudessa muuttaen väestörakenteemme hukuttamalla Ranskan siirtolaisiin ja maailman köyhyyteen."

10 hyvää syytä äänestää EU-vaaleissa

Tapasin äsken iltakävelyllä suomalaismiehen ja rupattelimme tovin. Kysyin, aikooko hän äänestää. Hän oli hieman epävarma ja kannustin häntä käyttämään äänioikeuttaan.  Hän lupasi harkita asiaa.

Sitten mies kertoi minulle olevansa huolissaan niistä suomalaisista, jotka ovat syrjäytymisvaarassa. Kunpa tämä mies vain ymmärtäisi, että suomalaisia syrjäytymisvaarassa olevia ei voida auttaa ilman EU-politiikkaa! Ei ole olemassa sellaista kotimaan politiikkaa, johon EU ei jollain tavalla vaikuttaisi.

Joten tässä on oma 10 syyn listani, miksi äänestin näissä EU-vaaleissa:

Äänikuninkuus mahdollinen, valinta hiuskarvan varassa

Aloitin kampanjani Euroopan parlamentin vaaleja varten 14. maaliskuuta Enontekiöltä. Viimeinen varsinainen vaalitilaisuus oli perjantai-iltana Jyväskylässä. Tänään lauantaina olen äänestäjien tavattavissa Järvenpäässä, Keravalla, Vantaalla, Espoossa ja Helsingissä.

Kampanjani on ulottunut lähes kaikkiin kuntiin ja moniin entisiin kuntiin. Vaalitilaisuuksia on kertynyt lähes 300. Niissä olen saanut tavata tuhansia ihmisiä.

Mahdollisuutta vaikuttaa Euroopan tulevaisuuteen ei kannata jättää käyttämättä

Viisi vuotta sitten EU vaaleissa moni suomalainen äänioikeutettu jäi kotiin ja äänestysaktiivisuus oli vain nelisenkymmentä prosenttia. Ensi sunnuntaina vaaleissa suomalaisilla äänestäjillä on yhdessä EU:n 28 jäsenmaan 400 miljoonaan äänioikeutetun kanssa mahdollisuus vaikuttaa Euroopan suuntaan tulevina vuosina. Tämä on mahdollisuus, jota ei kenenkään, jota maanosamme tulevaisuus kiinnostaa, kannattaisi jättää käyttämättä.  

Selfiet ja äänestäminen.


Selfien ottaminen vaalikopissa on luvatonta
yle.fi
Selfien eli netissä jaettavan omakuvan ottaminen äänestyskopissa on noussut ilmiöksi Eurovaalien ennakkoäänestyksessä. Oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläisen mukaan kopissa kuvaaminen on yksiselitteisesti kiellettyä.

Pienpuolueiden pj-vaalitentti

Pienpuolueiden puheenjohtajien EU-vaalitentti alkaa televisiossa hetken kuluttua (Ti 20.5.2014 klo 21.00 Yle TV2). Jotkut ovat sen ehkä jo kuunnelleet aamupäivällä Radio Suomen lähetyksenä tai katsoneet netistä:

http://areena.yle.fi/tv/2242426

Itse olin mukana yhtenä pienpuoluejohtajana. Vaalitentti meni mielestäni mukavasti ja toimittaja Jari Niemelä suhtautui ehdokkaisiin asiallisesti ja tasapuolisesti. Kaikki saivat suunnilleen saman verran puheaikaa ja keskustelu pysyi suunnilleen kasassa. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä