Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan unioini

Nicaragua, Venezuela ja eurovaalit

Nicaraguassa ja Venezuelassa tapahtuu kaikenlaista jatkuvasti. Vaikka en ehdi kirjoittaa, seuraan jotenkuten uutisia.

Venezuelasta

Arktinen alue eri kansainvälisten intressien risteyskohtana

Suomen kaksivuotinen kausi arktisen neuvoston puheenjohtajamaana päättyi toukokuussa.  Yhteinen huoli ympäristöasioista on mahdollistanut sen, että suuret jäsenmaat, kuten USA ja Venäjä, ovat istuneet saman pöydän äärelle. Arktinen alue on pysynyt matalan jännitteen yhteistyöalueena.

Saiko pääministeri EU:n vaalivaikuttamaan soteasialla?

Sotkeutuuko EU likaisella tavalla Suomen vaaleihin auttamalla pahasti vaikeuksiin joutunutta pääministeriä? Komissaarin kabinettipäälliköltä on tullut sopivasti pääministeriä vaaleissa auttava lausunto puhelimitse, jolla kaatumassa olevalle soteuudistukselle yritetään antaa mahdollisuus, kun Keskusta on mielipidemittausten perusteella kärsimässä rökäletappion.

Muovin kierrätys on haitallista ympäristölle

Eurooppa lajittelee muovinsa ja kierrättää sen suoraan Kiinan kautta mereen. En luota yhtään ympäristöintoilijoihin. Tätä samaa ympäristöhuijausta on nähty ennenkin.

Toimiiko kierrätys edes Suomessa?  Kovin vähän kierrätyksen tuloksia julkisuudessa käsitellään. Onko se arka aihe? Aikanaan Helsingissä jätteenlajittelu toimi nolosti. Ihmiset lajittelivat jätteet ja kaupunki sitten sekoitti lajittellut jätteet, koska järjestelmä ei toiminut. Tästä aikanaan uutisoitiin, niin silloin lopetin lajittelun. Kun tapauksesta oli kulunut vuosia aloitin sen uudestaan.

Venäjän ja lännen suhteiden pysyvä ratkaisu on vanhoissa neuvostotasavalloissa

Abhasia ja Etelä-Ossetia Georgiassa, Vuoristo-Karabah Azerbaidžanissa, Transnistria Moldovassa ja tuoreimpana Donetsin allas Ukrainassa. Nuo ovat viisi Euroopan olemassa olevaa jäätynyttä konfliktia, joissa kysymys on länsimaiden ja Venäjän välisistä suhteista. Donetsin altaan sijaan puhutaan nykyisin Itä-Ukrainan jäätyneestä konfliktista.

Vaikka alkujaan edellä mainituissa jäätyneissä konflikteissa Itä-Ukrainaa lukuun ottamatta kysymys ei suoranaisesti ollut Venäjän ja länsimaiden välisistä suhteista, nyt kysymys on.

Suomi lastuna myrskyävällä merellä

Suomessa puhaltavat rajut muutoksen tuulet, joiden kourissa olemme kuin lastu myrskyävällä merellä. Maailman rahamarkkinoilla puhaltaa nyt eriskummallinen darwinistinen euromyrsky, jossa vain vahvat pärjäävät. Eriskummalliseksi tämän myrskyn tekee ilmiö, jossa ”köyhät ja syyttömät” maksavat tuhojen laskun tukien muodossa. Darwinismi tarkoittaa luonnossa historian saatossa tapahtuvaa evoluutiota, jossa vahvat pärjäävät ja heikot kuolevat pois.

Maahanmuuttokriittisiä juttuja

 

Ensin terminologiasta. En pidä lainkaan termistä ”maahanmuuttokriitikko”. Mielestäni sillä on julkisessa keskustelussa selkeän negatiivinen konnotaatio. Maahanmuuttokriitikko on sellainen vähän yksinkertainen juntti, joka katselee taaksepäin ja haikailee johonkin perämetsäläiseen menneeseen maailmaan, jota ei edes ikinä ollut olemassa. Sellaiseen, jossa ei ollut EU:ta, euroa eikä ulkomaalaisia. Suomi oli vain suomalaisille ja kaikki oli paremmin. Sinivalkotaivas hohti turvaa alleen. Sellaisesta haaveilee maahanmuuttokriitikko.

QE (EKP:n setelirahoitus) - €:n euforian loppu

"Quantitave easing" on hieno ilmaisu Euroopan keskuspankin jo pitkään jatkuneesta setelirahoituksesta. Euroopan parlamentti kuunteli eilen keskuspankin pääjohtajan selityksiä tästä QE:stä, jonka pitäisi päättyä ensi maaliskuussa. Kun seuraa alan ammattilaisten kannanottoja, niin vaikuttaa yhä enemmän siltä, että euron loppu alkaa todella olla ovella. Itse olen tavallinen kansalainen, joka sattuu vaan lukemaan erään keskeisen EU-kauppamaan talouslehdistöä.

Työvoimakustannusten laskemisellako työttömyys vähenee?

Edit: Kommenteista näkyy, että oli hakusessa oikea termi. Korjailen sen takia vähän tekstiä.

 

Tällä kertaa otin tarkkailuun Euroopan unionin maiden työvoimakustannukset ja työttömyyden. Koska vanhempia ja/tai vuosittaisia tietoja ei löytynyt, niin aloitan vuodesta 2004 ja päätän vuoteen 2015, sekä vertaan näitä kahta vuotta toisiinsa.

 

Kuvan resoluutiosta en tiedä jonka uppasin, mutta tässä se on kokonaisuudessaan.

 

Turkin tilanne huolettaa Itävallassa ja Euroopassa muutenkin

Itävallan ulkoministeri Sebastian Kurz vaatii Euroopan unionilta päättäväistä asennetta ja terävää kritiikkiä Turkin viimeisimpien tapahtumien johdosta. Myös EU:n ulkoasiain valtuutettu Frederica Mogherini ja EU:n laajentumiskomissaari Johannes Hahn ovat huolissaan Turkin tilanteesta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä