Kaikki blogit puheenaiheesta Finavia

Finavia myynyt kiinteistöjään veroparatiisiyhtiölle - omistajaohjaus väistelee

Aamulehti kertoo kaupasta, jossa osa valtionyhtiö Finavian tytäryhtiöstä, noin 130 miljoonan euron kiinteistöomaisuutta hallitsevasta LAK Real Estate Oy:stä, on myyty yksityisille sijoittajille. Aamulehti kertoo:

Helsinki-Vantaa on Vironkin portti maailmalle

Viron kansainvälinen edustuslentokenttä ei sijaitse Tallinnassa, vaan Vantaalla, josta tulisi luoda tiheä ja mukava yhdysliikenne yli Suomenlahden. Näin arvioi virolaisessa Äripäev-talouslehdessä sijoittaja Jaak Roosaare. Helsinki-Vantaan reittiverkosto saa kehuja – toisin kuin "kujanjuoksuksi" kutsuttu jatkoyhteys Tallinnaan.

Epäluottamuslauseautomaatti

Eduskunnan välikysymys ei ole mikään tuunattu peliautomaatti, johon laitetaan kysymys sisään, vedetään kahvasta ja saadaan aina sama tulos: Kaikki oppositiopuolueiden kansanedustajat äänestävät hallituksen luottamusta vastaan ja päinvastoin.

Viikonloppuna meitä Vihreitä (ja RKP:a ja Kristillisdemokraatteja) on kurmuutettu siitä, ettemme viime perjantaina äänestäneet SDP:n ja Vasemmistoliiton rinnalla liikenne- ja viestintäministeri Bernerille epäluottamusta, vaan äänestimme pääasiassa tyhjää, yhden äänestäessä luottamuksen puolesta.

Yksi lensi yli käenpesän

Vuoden viime metreillä on tapana luoda katsaus kuluneeseen. Päätin osallistua ja arpoa vuoden uutisen. Arpa osui rosvosektorille eli siihen, kuinka valtionyhtiö Finavialta yritettiin kupata miljoonia. Aiheesta on kirjoitettu vuoden aikana liuta toisiaan toistelevia kirjoituksia, mutta joukossa on artikkeli, joka erottuu edukseen. Kyseinen uutinen julkaistiin jo tammikuussa. Aviisi oli Talouselämä ja toimittajana Antti Mikkonen.

Tarkastusvaliokunnassa ei sopua - Bernerin mediahiljaisuus jatkuu

Eduskunnan tarkas­tus­va­li­o­kun­nassa ei ole vieläkään päästy yhteisymmärrykseen Finavia-mietinnön painopisteistä, kirjoittaa Iltalehti. STT:n saamien tietojen mukaan kyse on siitä, pitäisikö valiokunnan mietinnön kattaa entistä laajemmin myös johdannaissotkun aiempia vaiheita sekä valtion omistajaohjausta yleisesti, vai tulisiko sen keskittyä liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) rooliin Finavian kanneasioissa. 

Suomen Ilmailuopisto tulee siirtää Jyväskylään

Suomen liikennelentäjäkouluksesta vastaava Suomen Ilmailuopisto sijaitsee Porissa, mutta nykyään koko Porin lentoaseman tulevaisuus näyttää hyvin epävarmalta. Matkustajamäärät ovat olleet tasaisessa laskussa kymmenen vuoden ajan. Vielä 2007 matkustajia oli 66 000, mutta tänä vuonna ollaan jäämässä noin 10 000.

Suomen kehno lentoliikenne tulee kalliiksi kansantaloudellemme

Suomen lentolippujen korkeasta hintatasosta on käyty vilkasta keskusteluja jo vuosien ajan. Viimeksi Finavia on vastannut valituksiin kertomalla, että lentolippujen reaaliset hinnat ovat laskeneet Suomessa 90-luvun alun jälkeen. Tämä on toki erittäin hyvä uutinen, mutta globaalisti lentolippujen hinnat ovat romahtaneet. Reilussa 40 vuodessa lentolippujen hinnasta on sulanut noin 70 %. 

Guggenheimin epätosi yhtälö

Helsingin kaupunginhallitus päätti eilen esittää Guggenheimin taidemuseon toteuttamista kaupunginvaltuustolle. Selvä. Hämmästelen kuitenkin ratkaisua, sillä ulospäin annettujen lukujen nojalla Guggenheimissa ei ole mitään järkeä.

IS:n kohuraportti - ministeri Berner itkee öisin!

Suomen varakkaimpien ihmisten joukkoon kuuluva liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kertoo IS:lle olevansa surullinen. Finavian vuoksi pyöritykseen joutunut ministeri sanoo itkun tulleen monesti eikä hänellä ole liiemmin ollut halua liikkua kaupungilla yksin. Bernerin eroa on vaadittu useita kertoja, mutta ministerin itsensä mielestä siihen ei ole syytä.

Finavian kaksi ämmää

Muistisääntö sanoo, että sydämeen ei mahdu kahta ämmää. Näin näyttää tilanne olevan myös Finavian kiistassa. Ministeri Anne Berner on mielestäni joutunut kohtuuttoman ryöpytyksen sisälle, vain siitä mitättömästä syystä, että on pyytänyt jotain harkintaa sähköpostissa.

Ei yrityksen hallitusta voi määrätä sähköpostiviesteillä!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä