Kaikki blogit puheenaiheesta Helsingin budjetti

Kulttuuriin kannattaa panostaa

Kuluneella viikolla Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunta hyväksyi kokouksessaan avustusuudistuksen. Tämä tarkoittaa lyhykäisyydessään selkeyttä ja linjakkuutta Helsingin kaupungin taide- ja kulttuuriavustuksiin. Jatkossa on kolme pääkategoriaa, joista avustuksia jaetaan: taide- ja kulttuuriavustukset; kehittämisavustukset; taide- ja kulttuuripalkinnot. Arviointikriteereissä huomioidaan taiteellinen laatu, monimuotoisuus ja tasa-arvo, saavutettavuus ja saatavuus, osallisuus ja osallistuminen sekä toiminnallinen laatu ja toteutus.

Rekisterinumero pysäköintilippuun - turhaa sääntelyä ja rahastuskikka?

Suuressa osassa Helsinkiä pysäköintilippua automaatilta lunastettaessa pyydetään ilmoittamaan ajoneuvon rekisterinumero.  Onko rekisterinumeron pois jättämisestä sanktioita? Jos on, maksaako myös kirjoitusvirhe, esimerkiksi väliviivan pois jättäminen, ylimääräiset välilyönnit tms?

Miksi Helsingin kaupunki lisää autoilijoille typeriä raportointivastuita asioista, jotka eivät kaupungille mtenkään kuulu ja toimii myös maan hallituksen norminpurkutalkoiden ideaa vastaan?

Kirjaston ja kulttuurin määrärahoja ei saa leikata

Kun keskustakirjaston hankesuunnitelma hyväksyttiin, päätettiin samalla turvata myös lähikirjastoverkko ja lähikirjastojen riittävät resurssit. Tämä edellyttää kaupunginkirjaston henkilöstön ja määrärahojen lisäämistä. Keskustakirjaston valmistuessa kaupunginkirjaston vuokrakulut kasvavat merkittävästi. Tämä lisäys tulee ottaa huomioon niin, että kaupunginkirjaston saa vuokrakuluihin vastaavan lisäyksen niin, että yhtään lähikirjastoa ei lopeteta ja lisäksi on selvää, että kokonaisuutena kirjastoverkkoon tarvitaan lisää työntekijöitä.

Joku raja ahneudelle

Tontinvuokrista on tullut Helsingin kaupungille hyvä lypsylehmä, joka jopa näinä laihoina aikoina antaa hyvän ja riskittömän tuoton omaisuudesta, jonka kaupunki on aikoinaan saanut itselleen ilmaiseksi. Kaupunki jatkaa ahneuksissaan kovia korotuksia, vaikka tontinvuokratulot kasvaisivat reilusti pienemmilläkin korotuksilla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä