Kaikki blogit puheenaiheesta Joustavat käytännöt

Mitä jos työelämä joustaisikin toisella tavalla?

Jo pidempään mediassa on puhuttu yrittäjien ja poliitikkojen suulla, että suomalaisen työelämän joustavuutta pitäisi parantaa kansallisen kilpailukyvyn edistämiseksi sekä tietysti työllisyyden parantamiseksi. Käytännössä esitetyt ehdotukset ovat kuitenkin pääsääntöisesti tarkoittaneet työntekijöiden joustamista työnantajien ja valtionkin jatkaessa pitkälti vanhalla mallilla.

Joustavuutta työelämään

 

Lapsiperheet haluavat joustavuutta työelämään. Tämän tiedon kuulee joka päivä arjessa ja se löytyy myös tutkimuksista ja muista tietolähteistä. Tätä toivetta ei ole kuultu. Tällä hetkellä meillä on vanhemmille vaihtoehtona joko olla kokopäivätöissä tai kotihoidontuella. On myös osittainen hoitovapaa, mutta onko se riittävä? Byrokratiaa ainakin löytyy, jos toinen vanhemmista haluaisi käydä osapäivätöissä. 

Työn ja perheen yhteensopiminen tuo hyvinvointia ja kilpailukykyä

”Oletko tosissasi ilmoittamassa näin pientä lasta päivähoitoon?” kuulen äänen luurin toisessa päässä kysyvän. Huomaan selittäväni rauhallisesti työtilanteeni noin kolme kertaa eri kantilta. Olen äitiys- ja vanhempainvapaan ajan ollut tyytyväinen siihen, että minulla on mielenkiintoinen työ, johon palata. Haluan takaisin töihin kantamaan korteni kekoon.

Keskustan Sipilä: byrokratiaa ja normeja on purettava

Lainsäädäntö ja normit on tarkoitettu suojaamaan ihmisiä, mutta joustamattomina ja liiallisina ne ovat usein muuttuneet järkevän, käytännöllisen toiminnan esteeksi. Olemme menneet liian pitkälle holhoavassa sääntelyssä: byrokratiaa ja normeja on purettava ja prosesseja, käytäntöjä on tehtävä joustavammiksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä