Kaikki blogit puheenaiheesta Julkinen tuki

Tuulivoimateollisuuden sähkönkulutus pidetään piilossa?

Tuulivoimaloiden sähkön kulutus alkoi kiinnostamaan, sitä tietoa ei ole julkisesti näkyvissä. Tuulivoimaa pidetään pystyssä julkisella tuella, ja annettu tuki koskettaa jokaista. Tuulivoima syö enemmän kuin tienaa, tämä tieto pidetään piilossa.

Kohtuuttoman suuri julkinen tuki tuulivoimalle on sähkömarkkinalain vastainen?

Tuulivoimalat kuluttavat sähköä, tiedot pidetään julkisuudelta piilossa?

Tuulivoimalat kuluttavat sähköä mm. lämmitykseen? Tuulivoimaa tuetaan julkisista varoista, mutta tieto sähkön kulutuksesta pidetään piilossa jonkun valtion 24 pykälän asiakirjan salassapito lain turvissa? Julkisen rahan kulutus vaatii tietojen julkaisemista! Peli ei ole nyt rehellistä!

 

"Tutkimukset ja tilastot ovat kuitenkin julkisia heti valmistuttuaan käyttökelpoiseen muotoon, vaikka varsinainen asia olisikin kesken." - Tuulivoiman kohdalla varsinainen asia on syöttötariffi rahastus.

Julkinen tuki vääristää kilpailua

Byrokraateille työllistämistuen jakaminen yritysten perustamiseksi on tulos, vaikka kyseessä on vain panos. Tulokset eivät kiinnosta.  Pahinta on, että tuollaiset pikaistuksessa perustetut yritykset vääristävät kilpailua. 

Talouselämässä on juttu Nokian lapset, jossa pohdiskellaan mitä Bridge-ohjelman sadoille Nokiasta irtisanottujen perustamille yrityksille on tapahtunut. 

http://www.talouselama.fi/uutiset/mita%20tapahtui%20nokian%20lapsille/a2...

 Sama puhastelu jatkuu. Tekesin tiedotteesta tällä viikolla: 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä