Kaikki blogit puheenaiheesta Kaikenlaiset sosiaaliset tuet

Kaikki työ ei ole tekemisen arvoista

 

Vapaaehtoisesti työttömänä oleviin kohdistuvassa moraalipaniikissa on jäänyt lähes täysin käsittelemättä eräs erittäin tärkeä huomio. Kuten esimerkiksi nykyisen kohun aloittanut Ossi Nyman on tajunnut, kaikki työt eivät ole kovinkaan arvokkaita ja osa työpaikoista on jopa aktiivisesti vahingollisia. Tästä syystä töistä kieltäytyminen saattaa monessa tapauksessa olla eettisesti hyvin perusteltu valinta.

Lääkärin lapsi on yhteiskunnalle viisi kertaa kalliimpi kuin opiskelijan

Heikki Hiilamo kirjoittaa Ylen artikkelista “vauvaperheiden kannustinloukusta”: Alinta sosiaaliturvan päivärahaa saavien ei kannata hoitaa pikkuvauvojaan kotonaan kuin muutaman kuukauden, koska se ei ole heille taloudellisesti kannattavaa, sillä työmarkkinatuki on suurempi kuin alin vanhempainpäiväraha. Kenen etu on että juuri lapsen saaneen on osallistuttava univelkaisena kaikenlaisiin työllistymistoimiin ja pahimmillaan laitettava lapsi päiväkotiin vain muutaman kuukauden ikäisenä? 

Terveisiä Leppävaaran Kelasta

Avaan Espoon Leppävaaran Kelan oven klo 10.15 toiveikkaana, että saan palvelua. Olisi tehtävä osoitteenmuutos eläkkeensaajan asumistuen jatkumoa varten.

Painan jonotuslapun, joka kertoo, että olen 57. Nyt on menossa 40. .

Asiakaspalvelussa on 2 henkilöä. 

Kelan tupa on täynnä. On pakko todeta, että Kelan tuenhakijat näyttävät olevan enimmäkseen Suomen rajojen ulkopuolelta. 

Mietin, jäänkö odottamaan. En jäänyt.

Päätin palata kolmen tunnin kuluttua.

Palasin klo 14.00. Tupa oli vielä täydempi kuin aamulla.  En ottanut jonotuslappua.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä