Kaikki blogit puheenaiheesta Kalastuslupa

Inarin kunta vaatii maksutonta kalastusoikeuta paikkakuntalaisille.

Inarin kunnanhallitus on päättänyt maanantaina yksimielisesti esittää maa- ja metsätalousministeriölle, että Ylä-Lapin asukkaille annetaan vanhan käytännön mukaisesti maksuton kalastuslupa lohen ja taimenen nousualueille valtion vesialueille vuodeksi kerrallaan.


Metsähallituksen erikoissuunnittelija Pekka Keränen, vastaa ylen uutisoinnissa aivan oikein, että "Paikkakuntalaisuus ei voi olla maksuttoman kalastusoikeuden perusta".

Kalastus ehkäisemään syrjäytymistä

Kalastuslain uudistus on viime metreillä. Yksi uudistuksen kiistakysymyksistä on ollut yli 65-vuotiaiden vapautus kalastusmaksusta. Lain aiemmassa valmisteluvaiheessa maksut olivat tulossa myös heille, mutta näin ei lopulta käynyt johtuen muun muassa hallitusohjelman kirjauksesta maksuttomien ja maksullisten yleiskalastusoikeuksien kehittämisestä ja laajentamisesta.

Keskustan kalalupa-viehe pohjassa kiinni

 

Keskustalainen lehdistö käy pääkirjoituksissa edelleen kuumana tulevasta kalastuslaista. Miksi?

 

No siksi, että kun valtiolle kerätyistä lupamaksuista valtaosa palautetaan kepulaisille kalavesien omistajille ja heidän lukuisille peitejärjestöilleen, niin nyt jo huulilla ollut uusien tulojen siirto eläkeläisiltä omaan taskuun menikin mönkään.

 

SDP - tärkeimmät asiat ensin

SDP on saamassa läpi ilmeisesti yhden tärkeimmistä tavoitteistaan loppuvaalikaudelle:  ilmainen viehekalastusoikeus yli 65-vuotiaille. Asia tuntuu olevan erittäin merkittävä SDP:lle, koska lehdissä aihetta on kuvattu termeillä ”sitkeä riita” ja ”raivokasta asian puolustamista”. Viimeksi eilen YLE1:n A-studion Talk-ohjelmassa SDP:n ministeri Pia Viitanen toi esille asian tärkeyden. Saahan valtio viehekalastusmaksuista huimat yli 3 milj.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä