Kaikki blogit puheenaiheesta Kansallinen lohistrategia

Lohen kaupallinen merikalastus tulisi lopettaa

Maa- ja metsätalousvaliokunta käsittelee parhaillaan Euroopan komission Itämeren lohikannan ja kyseistä kantaa hyödyntävän kalastuksen monivuotista suunnitelmaa. Suunnitelma on osaltaan surullista luettavaa. Erityisen ikävää on, että komissio ei edelleenkään tunnusta, että mitään "Itämeren lohikantaa" ei ole olemassakaan. Sen sijaan Itämerellä syönnöstää sekakantaparvina yli 30 luonnonlohikantaa, joista monet ovat niin heikossa tilassa, etteivät ne kestä kaupallista kalastusta.

Lohennousulla elinvoimaa Kemi-Ounasjoen alueelle

Seppo Saraspää kirjoittaa kirjassaan Punainen tupa ja erämaa kuulleensa tarinan, jonka mukaan norjalainen pappi oli todennut, ettei halua taivaaseen, mikäli siellä on hilloja, lohia tai poroja. Tokaisun ymmärtää, sillä kaikki nämä luonnonvarat herättävät meillä Lapissa suuria intohimoja.

Lausunto lohistrategiatyöryhmän mietinnöstä

Tänään 28.2.2014 on viimeinen päivä antaa lausunto lohistrategiatyöryhmän esityksestä kansalliseksi Lohi- ja Meritaimenstrategiaksi 2014-20120 Itämeren alueelle. Lausunto pyydetään toimittamaan sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@mmm.fi (pdf-, word- tai rtf-tiedosto). Lausunnon voi laatia ja lähettää kuka tahansa kansalainen tai ryhmä. Lausunnon ei tarvitse olla pitkä ja virallinen vaan tärkeintä on, että itse asia tulee esiin.

Tässä muutamia Jasper Pääkkösen vinkkejä lausunnon laatimiseen:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä