Kaikki blogit puheenaiheesta Kaupallinen kalastaja

Hiilidioksidipitoisuuden nousu ilmakehässä lämpenemisen syy vai seuraus

Merten lämpeneminen on aiheuttanut hiilidioksidipitoisuuden nousua ilmakehässä 1/3. Merten osuus maapallosta kattaa 72 % ja maaperä 28 %, josta kasvavaa maaperää on puolet eli 14 %. Joten merten osalta levien ja kasviplanktonien yhteyttämisellä on olennainen merkitys ilmakehän hiilidioksiditasapainon kannalta.

Merten plankton- ja levätuotanto on ollut riippuvainen raudan saannista merissä. Rauta on niukkuusravinne merissä, raudan huonon liukoisuuden vuoksi. Raudasta tulee esim. Atlantin valtamereen 71 - 87 % Saharan autiomaasta hiekkapölyn mukana tuulten tuomana.

Lohen kaupallinen merikalastus tulisi lopettaa

Maa- ja metsätalousvaliokunta käsittelee parhaillaan Euroopan komission Itämeren lohikannan ja kyseistä kantaa hyödyntävän kalastuksen monivuotista suunnitelmaa. Suunnitelma on osaltaan surullista luettavaa. Erityisen ikävää on, että komissio ei edelleenkään tunnusta, että mitään "Itämeren lohikantaa" ei ole olemassakaan. Sen sijaan Itämerellä syönnöstää sekakantaparvina yli 30 luonnonlohikantaa, joista monet ovat niin heikossa tilassa, etteivät ne kestä kaupallista kalastusta.

Kalastuslaki : Nuottakunnat hävitetään ja vain 5kg/päivä kalaa naapureille

Luonnosvaiheessa oleva kalalastuslaki jakaa kalastajat kaupallisiin- ja vapaa-ajan kalastajiin. Kotitarvekalastajat pyyhkäistään kokonaan pois.

Mikäli laki hyväksytään eduskunnassa ja tulee voimaan 2015 kotitarpeeseen ei kalasta tässä maassa enään -Erkkikään.

Kaupallisia kalastajia ovat ne jotka pyytävät yli 300 metrin verkojadalla tai nuotalla tai isollarysällä tai 100 koukulla. Kaupallinen kalastaja joutuu rekisteröitymään, joko 1. tai 2. ryhmään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä