Kaikki blogit puheenaiheesta Kivijalkakaupat

Virtuaalinen vaatteiden sovitus mullistaa vaatekaupan

3D-teknologia ja vaatteiden virtuaalisovitus on tulossa sekä vaatekauppoihin että verkkokauppoihin ja tarjoaa myös uudenlaisia mahdollisuuksia valmistukseen omien mittojen mukaan. Uudet teknologiat tarjoavat suuria mahdollisuuksia edelläkävijöille. Näihin mahdollisuuksiin olisi Suomessa tärkeää tarttua, jotta voisimme pärjätä kilpailussa erityisesti verkkokaupan alueella paremmin kuin aiemmin.

Kiinalainen pilottimyymälä Urban Revivo tekee vaatekaupassa käynnistä elämyksen

Vieläkö Stockmannin alamäki voi kääntyä?

Haikeudella ja hieman surullisena katselen perinteikkään Stockmannin pitkään jatkunutta alamäkeä, jolle ei näy loppua. Useat liiketoiminnot on jo myyty ja Talouselämä ennusti pari viikkoa sitten artikkelissaan edessä olevan Stockan paloittelu. Muutama päivä sitten tämä sai jonkinlaista vahvistusta, kun uutisoitiin Terrafamen Lauri Ratian ehdottamisesta  uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi. Hänellä ei ole kokemusta kaupan alueelta eikä varsinkaan kuluttajakaupasta. Sen sijaan hän on ammattilainen erilaisissa yritysjärjestelyissä ja -kaupoissa.

Kuusamon Kitkantien kuolinkolkkaus

 

Kuusamon vuosisataista kauppapääkatua – Kitkantietä – on kunnalliskuritettu viime vuosikymmenten aikana vähintäänkin kolmeen eri otteeseen. Rampauttaminen väkivalloin aloitettiin kunnallisilla kaavapäätösraakileilla, millä hallintokeskus keinotekoisesti siirrettiin laitakaupungille, samoin kuin linja-autoasema ja lopulta markettien rakentaminen mahdollistettiin aivan liian kauaksi ydinkeskustasta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä