Kaikki blogit puheenaiheesta Kokonaisveroaste

Suomi Euroopan veroparatiisi - Entä kokonaisveroaste?

Suomessa on tapana valittaa verotuksen ankaruudesta, ja erityisen innokkaita valittajia ova yrittäjät, vaikka yrityksille Suomi on eurooppalainen veroparatiisi. Mutta kyllä me tavalliset tallaajatkin valitamme. Verot kun vievät palkasta suurimman osan ja kokonaisveroaste on maailman korkeimpia.

Otan veroasiat esille, koska meillä ei ole varaa järjestää vanhuksillemme parempaa hoitoa, koska verotus. Aloitetaan helpoimmasta päästä, siis yrittäjistä ja yrityksistä.

https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Tuloverot/Yhteisoverotus/

Siinähän sitä. Oikeata asiaa.

Älämölö Hiilamon veronkorotuksista

Samalla sekunnilla, kun joku mainitsee veronkorotukset, alkaa älämölö Suomen kokonaisveroasteesta peittäen kokonaan alle tarkemman tarkastelun verotuksen rakenteesta verrattuna muihin maihin. EK ja Kokoomus ovat loistavasti saaneet mantransa läpi Suomessa ja enää heidän ei edes tarvitse itse kummemmin vastustaa, kun suuri osa ihmisistä uskoo, ettei veroja voi korottaa tai tulee perikato.

Suomessa on tasavero ja negatiivinen tulovero jo nyt

Tilastokeskuksen ja vähän Eurostatinkin tilastojen pohjalta päädyin laskemaan kuinka suuri osuus tuloista onkaan loppujen lopuksi veroa. Uusinta tietoa ja tutkimusta oli vuodelta 2012, joten laskin sen pohjalta. Varmasti joku oikea tutkija on laskenut ennenkin tuota, mutta enhän minä nyt semmoisia osaa etsiä, joten tein omat laskelmat.

 

Petteri Orpo pehmoilee osinkoverouudistuksessa

Ministeri Petteri Orpo tyrmäsi tuoreeltaan Yritysverotuksen asiantuntijatyöryhmän raportin (VM 12/2017) ehdotuksen listaamattomien yhtiöiden osinkoverotuksen kiristämisestä. Raportti on näiltä osin varsin hyvin perusteltu, joten Orpon tyrmäys ilmeisesti liittyy varsinaissuomalaisten yrittäjäkannattajien ymmärtämiseen ja osoittaa, ettei Orposta ole valtiomieheksi.

Veroasteemme on laskenut viime vuodet

Veroasteen nousemisesta on varoiteltu vuosikausia. Entäpä jos joskus kiinnitettäisiinkin huomio nettoveroasteeseen?

 

Suomen hintataso

Postmodern Jukebox musisoi Länsi-Euroopassa ensi vuoden puolella. Tusinassa valtioita ja parissa kymmenessä konserttipaikassa.

Kiertueen konserttien lippujen hinnat vaihtelevat yleisesti 20-30 euron välillä. Suurten tulojen, suuren ostovoiman ja yleisesti kalliiksi mielletyssä Norjassa liput kustantavat kappaleelta 40 euroa. Postmodern Jukebox esiintyy jopa Norjan pienemmillä ja syrjäisemmillä paikkakunnilla.

Vaalimyyttejä #1 kokonaisveroaste ja julkisen sektorin suhteellinen koko

Seurattuani tiiviisti vaalikeskustelua olin aluksi hiukan ihmeissäni siitä, miten keskustelussa käytetään jatkuvasti osana retoriikkaa erilaisia hienolta ja pätevältä kuulostavia ilmaisuja, jotka kuitenkin osoittautuvat lähemmässä tarkastelussa täydellisiksi myyteiksi. Aluksi ihmettelin, miksi näitä ei selkeästi kyseenalaistettu.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä