Kaikki blogit puheenaiheesta Kokouspalkkiot

Poliitikko laskuttaa alkavalta tunnilta

Poistuessani tänään ensimmäisestä Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksestani totesin tutulle valtuutetulle, että uskoni demokratiaan rapisi taas lisää - hän kuittasi, ettei rapiseminen lopu koskaan.

Pääsin tänään todistamaan kuinka 85 valtuutettua kuittasi 385e per nuppi painamalla kerran "Läsnä"- nappia. Kokous kesti 7 minuuttia, ja ensimmäinen valtuutettu oli ovesta ulkona jo kolmen minuutin kohdalla.

Olin toki yksi heistä, mutta en voinut jäädä poiskaan, koska silloin tämä juttu olisi jäänyt kirjoittamatta, sillä se olisi ollut vain kateellisten panettelua.

Kyllä päättäjien esimerkin näyttämiselle, ei kokouspalkkioiden korotuksille

Julkinen taloutemme on jo vuosikausia ollut vaikeassa tilanteessa. Tampereen kaupungin velka kasvaa ensi vuonna entisestään, työttömyysprosenttimme on reilusti valtakunnallisen keskiarvon yläpuolella ja kaupunkilaisilta nyhdetään entistä enemmän rahaa kiinteistöveron korotuksen muodossa. Ratkaisu haasteisiin löytyy julkistalouden sopeuttamistoimista, rohkeista rakennemuutoksista sekä yleisen talouskehityksen kääntymisestä suotuisammaksi. Päättäjien symbolista esimerkkiä ei kuitenkaan tule vähätellä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä