Kaikki blogit puheenaiheesta Kun tuulivoimala syttyy

Ympäristölupa on tärkeä lupa, tuulivoimaloille se ei ole?

Ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttaville toiminnoille tarvitaan ympäristönsuojelulain mukainen lupa. Lupia ei ole tuulivoimaloita varten annettu, ei niitä ole edes haettu/vaadittu, lähes 250 metrin korkuiset voimalat joissa turbiinia pyörittää n. 70 m pitkät ja n. 17 tonnin painoiset siivet eivät aiheuta viranomaisten mielestä metsäluonnossa mitään pilaantumisen vaaraa. Konehuone painaa n. 250 tonnia, öljyjä on lähes 3000 litraa, eli massat ovat suuria ja romahduksia on nähty, on ollut tulipaloja ym. ympäristöön aiheutuvia päästöjä.

Vanhat metsät ovat arvokkaita

Kaikkien Suomen metsien ei tarvitse olla aktiivisessa käytössä. Vanhan metsän hiilensidonta riippuu monesta tekijästä, puulajista yms., että vaikea on ottaa kantaa tuohon kuinka paljon "vanhat metsät sitovat hiiltä". Metsä on arvokas ja puusto on vain osa metsää, vanhassa metsässä puuston voi vaan antaa olla, todennäköisesti puusto vanhetessaan luovuttaa hiiltä ilmakehään enemmän kuin sitoo. Mutta vanhassa metsässä tapahtuu uudistumistakin, jolloin tilanteet vaihtuvat omaan rauhalliseen tahtiin.

Kun tuulivoimala syttyy, sen annetaan palaa loppuun

Haminassa paloi viime yönä napakorkeudeltaan 100-metrinen tuulivoimala. Palopaikka eristettiin 500 metrin säteellä ja pelastuslaitos varmistui siitä, että palo ei leviä. Henkilövahingoilta onneksi selvittiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä