Kaikki blogit puheenaiheesta Liberaalit

Ruotsin Liberaalit kääntyivät äärioikealle?

Ruotsin Liberaalipuolueen tuore puheenjohtaja haikailee porvarien yhteistyön perään sekä haluaa rajoittaa maahanmuuttoa. Hän ei myöskään sulkisi ruotsidemokraatteja ulos yhteistyöstä.

 

Tuore puheenjohtaja on puhunut myös voimakkaasti kunniaväkivaltaa, alaikäisten hijabin käyttöä ja sukupuolielinten silpomista vastaan. Tavoitteena hänellä on myös toimivampi kotouttamispolitiikka, perheenyhdistämisien kiristykset sekä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden karkoitukset.

 

Suvaitsemattomuutta

”Markku Huusko on sensuroiva, rasistinen ja selkeästi valehtelija vielä kaupan päälle. Häpeällistä toimintaa ukolta. Aion tuoda tämän faktan yhä uudestaan ja uudestaan esille, kunnes Markku tekee julkisen anteeksipyynnön harjoittamastaan törkeästä sensuurista ja rasismista.”

Kommenti on Anter Yasan ja löyttyy Markku Huuskon sivulta, 

Kieltämättä, minullakin nousi itsellekin pystyyn ne muutamat hiukset, joka minulla on vielä päässä.  

 

Perussuomalaiset menettivät valtuutetun Pudasjärvellä

Vaaleihin on vielä monta kuukautta aikaa, mutta valtuustoihin syntyy kokonaan uusia ryhmiä vielä aivan vanhan kauden loppumetreillä. Pudasjärvellä Perussuomalaisten valtuutettu Toivo Miettinen on ilmoittanut siirtymisestään Liberaaleihin, puolueeseen joka vielä kesällä tunnettiin nimellä Viskipuolue.

Väyrysliberaaleja vai viskipaavoja?

Useampikin aviisi (kuvat liitteenä) on ottanut kantaa Viskipuolueen ja Kansalaispuolueen mahdolliseen yhteistyöhön, joten päätin kirjoittaa asiasta epäselvyyksien välttämiseksi.

Viskipuolueella ei ole suunnitelmia tehdä yhteistyötä Kansalaispuolueen kanssa, mutta suhtaudumme pienpuoluiden välisiin vaaliliittoihin positiivisesti.

700 kannattajakorttia puuttuu - liberaalipuolueen avunhuuto

Olen jo vuodesta 2008 saakka ("Ei koske Suomea!") katsonut vierestä tätä hidastettua junakolaria, jota Suomen taloudeksi kutsutaan. On epäselvää oliko Katainen tyhmä vai valehtelija, mutta selvää oli jo silloin, että hän oli väärässä.

Liiketunnistin: Kuka saa vastustaa rasismia?

Liiketunnistin-juttusarjassa kirjoittaja tarkastelee ajankohtaisia poliittisia liikkeitä. Osin sisältä, osin ulkoa. Jotain lainattua, jotain varastettua, jotain mustaa.

Suomalainen herraviha ja venäjämielisyys

Kansan kahtiajako on aiheena yhtä vanha kuin Suomen sanomalehdistö. Ensimmäinen sen käsittelemä kahtiajakautuminen oli 1800-luvun kiista fennomaanien ja svekomaanien välillä.

Kyse oli paitsi kieliriidasta, myös ulkopolitiikasta. Svekomaanit olivat liberaaleja ja halusivat Suomen palaavan Ruotsin yhteyteen.Snellmanin johtamat fennomaanit pitivät Ruotsia ja ruotsalaisuutta suomalaisuuden suurimpana uhkana. Niiden vastustamisessa he turvautuivat Venäjään ja kannattivat myöntyväisyyslinjaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä