Kaikki blogit puheenaiheesta Lupaukset äänestäjille

Poliittisten virkanimitysten uusi kulta-aika Sipilän johdolla

”Poliittiset paketoinnit virkanimityksissä syövät politiikan uskottavuutta. Sulle–mulle-politiikan aika on yksinkertaisesti ohi”, Sipilä sanoi. Käytäntö kuitenkin osoittaa, että olemmekin nähneet poliittisten virkanimitysten uuden kulta-ajan, joka kiihtyy kohden hallituskauden loppua.

Kaikille kaikkea kivaa ja yhtä paljon

Tässä vaalikampanjoidessa olen huomannut, että ehdokkaana minun tulisi luvata kaikille kaikkea kivaa, jotta äänestäjät olisivat tyytyväisiä. Monesti minultakin on kysytty mitä tekisin vanhusten hyväksi tai lasten hyväksi yms ja vaadittu lisää rahaa näille ryhmille, näihin tekisi aina mieli vastata, että tottakai lisää rahaa kaikille, jotta potentiaaliselle äänestäjälle jäisi hyvä mieli. Kuitenkaan lisää rahaa kaikille ei mitenkään istu yhteen omien mielipiteideni kanssa.

Kun poliitikko tekee mitä lupasi

...niin sitä jaksetaan ihmetellä. Eihän politiikassa luvata yhtä ja tehdä samaa, eihän?

Oli Trump kuka/mikä tahansa ja teki hän lopulta mitä hyvänsä, niin ainakin hän näyttää toimivan niin kuin lupasi. Toisin kuin politiikassa yleensä.

Suomessa ihminen tottuu nopeasti siihen, kuinka vaalilupaukset heitetään ikkunasta heti ensimmäisenä. Ensin lupaillaan kylttien ja irvokkaiden hymyjen kera kaikenlaista kivaa (me emme leikkaa, ehdoton ei!) ja sitten tehdään jotain ihan muuta. Näin se menee, eikä kukaan voi muuta.

Sudet lammasten vaatteissa!

Suomeen on syntynyt ilmiö, jonka tarkasteluun pitäisi perehtyä muutoinkin, kuin pitkällisen tieteellisen tutkimuksen kautta.

Maahamme on pienin ja hiljaisin askelin kotiutunut susia, joilla päällään on lammasten pehmeänsävyinen, kiharainen turkki.

He ovat lepposia, lähestyttäviä ja nuolaisevat kauniisti tarjolla olevaa kättä.

Sudet puhuvat keskenään susien kieltä. Lampaat ovat kilttejä, hölmöjä ja rakastettavia.

He puhuvat kieltä, jota on vaikea tunnistaa.

Sudethan itsessään eivät ole pahoja. Heidän ruokatarpeeseensa kuitenkin lampaita tarvitaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä