Kaikki blogit puheenaiheesta Maaseutuvirasto

Traktorimarssi saavutti tavoitteensa

Helsingissä järjestettiin tänään suurmielenosoitus, joka kokosi Senaatintorille yli 600 traktoria ja 3000 viljelijää. Mieltä osoitettiin myös useissa muissa kaupungeissa. Kyseessä oli hätähuuto suomalaisen ruoantuotannon pelastamiseksi ja maaseutuviraston toimintaa vastaan, joka ei ole onnistunut maksattamaan viljelijöille kuuluvia tukia aikataulusa. Suomalaiset tilat on ajettu viimeisinä vuosina todella ahtaalle.

Maataloustuet ja virkamiesten epäpätevyys

Maataloustuista voi olla montaa mieltä. On kuitenkin törkeää viljelijöitä kohtaan, että valtion viraston epäpätevyys uhkaa ajaa suuren joukon alan yrittäjiä ahdinkoon ja pahimmillaan konkurssiin. Pelkästään se, että viime vuoden tukia joudutaan maksamaan tänä vuonna, on häpeällistä. Siitä voidaan kuitenkin osaltaan syyttää EU:n byrokratiaa ja asia oli tiedossa hyvissä ajoin.

 

Huolenaiheita piisaa

Maailmanpoliittinen tilanne on varsin vakava, Kreikka on ajautumassa maksukyvyttömyyden tilaan, Suomen talous sakkaa ja kesästäkin tuntuu tulevan varsin kylmä. Näiden lisäksi mielen päällä on muutamia muitakin huolenaiheita, joihin on nyt syytä kiinnittää vakavaa huomiota. Kävimme molemmista aiheista keskustelun maa-ja metsätalousvaliokunnan kokouksessa tänä aamuna.

Viljelijöiden vaikeuksista ja maaseutuviraston toiminnasta

Maalaisjärkeä maatalouteen II

Miltä sinusta tuntuisi, jos työnantajasi ilmoittaisi yksipuolisesti, että töiden on jatkuttava, mutta palkat maksetaan vasta vuoden kuluttua? Viljelijöille on nyt tapahtumassa näin Maaseutuviraston muutettua viljelijätukien maksatusaikatauluja päätöksellään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä