Kaikki blogit puheenaiheesta Mahdollisuudet

Totuuteen, vapauteen ja moraaliin orientoituminen

Orientoituminen merkitsee suuntautumista, tutustumista ja perehtymistä. Se painottaa erityisesti aktiivista ja parhaillaan kantavaa, toiminnallista vaikutusta – perusteellisemmassa muodossa kuin sanahelinänä. Yrityksenä siis jälleen viittoa puuttellisilla sanoilla aktiiviseen tapahtumiseen, jota sanat ja niiden tulkitsijan vaikuttimet väistämättä värittävät ja lokeroivat – haastavaa kuin mikä! Silti jostakin kumpusi tämäkin pyörittely vaiheittaisena paisuvana lumipallona ja tämä juuri käynnissä oleva virke on viimeisiä lisäyksiä tähän tekstiin eli tämä alkaa olla nyt tässä.

Me Harakan sukupolvi

Timo Harakka on minua kolme vuotta nuorempi eli olemme suunnilleen samaa sukupolvea. Allekirjoitan täysin hänen sanomansa, että meillä on ollut samat mahdollisuudet kuin kellä tahansa ikäisistämme. Yhteiskunnan tuki on ollut merkittävää elinaikanamme. Siinähän on sellainen erinomainen puoli, että syyttää voi vain itseään, jos ei käytä mahdollisuuksia hyväkseen. 

Futurismi

Minä kunnioitan Tuure Parkkista todella paljon. Hän on miltei ainut henkilö Suomen poliittisessa kentässä  kehen olen törmännyt kuka uskaltaa visioida ulos niistä perinteisistä laatikoista jotka ajattelukulttuurissamme ovat. Miltei kaikki muut tuntuvat tippuvan yleisesti seuraaviin kuuteen kategoriaan.
1. Ovat todella epäselviä siitä mitä he haluavat (erityisesti kaikki suuret poliittiset puolueet*)
2. Sanovat sen mitä he eivät halua, mutta eivät sitä mitä he haluavat (useimmat minarkistit, anarkistit ja libertaarit**)

Paras maa meille suomalaisille

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) perusporvarihallituksen ohjelmaan sisältyy ns. SWOT-analyysi. Sellaista yleensä sovelletaan yrityksiin ja muihin organisaatioihin, harvemmin valtioihin.

Käytä pääomaasi

Onni on sijoitustuottoa, johon tarvittava alkupääoma on kaikilla. Joo naivia, mutta naiviuden pelko saattaa olla typeryyden alku.

Olet elossa, sinulla on siis alkupääoma. Elävänä oleminen on ihmeellinen asia, ja senhän sanoo järkikin, että ihme on äärettömän arvokasta. Eli on mitä sijoittaa.

Sitten vaan sijoittamaan, pelimerkkeinä omat kyvyt. Olla oman onnensa seppä on mitä suuremmassa määrin konkreettista.

Menetettyjen mahdollisuuksien maa

Paraikaa Suomen talous-, kulttuuri- ja poliittinen eliitti marssii itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle. Vanha perinne korostaa yhteiskuntamme menestyjiä, vuoden onnistujia, pukuloistoa sekä tietenkin sota-aikoina tehtyä työtä ja uhrauksia. Juhlahumu on korkeimmillaan. Ja minä osaan vain miettiä, mikä menetettyjen mahdollisuuksien maa Suomi onkaan. 

Poliittinen korruptio - suomalaisen yhteiskunnan mätäpaise!

Kelan juristituomari tunnistaa, miten opiskelijat olivat hyväksikäyttäneet opintotukiaan. Tiennanneet kuin herhiläiset ja jättäneet ilmoittamatta. Senkin huijarit. Perintäkirjeet - jee, perintään koko paska joukkio!

Todellisuus paljasti, että väärässä olivat.

Voihan helvatiitin helvetti, eläkeläisetkin ovat käyneet palkkatöissä ja jättäneet ilmoittamatta sivutulonsa. Kela on aina hereillä, mutta nyt huijarit kehiin!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä