Kaikki blogit puheenaiheesta Moottoripyörä

Moottoripyörä on oivallinen liikenneväline

Moottoripyöräily on monessa tilanteessa kätevä, nopea ja ympäristöystävällinen tapa liikkua. Tämän vuoksi moottoripyörät tulisikin ottaa huomioon infrastruktuuria suunniteltaessa ja lisäksi moottoripyörän käyttöön tulisi kannustaa aina, kun se on mahdollista.

 

Moottoripyörien edut erityisesti ruuhkaisessa kaupunkiliikenteessä ovat kiistattomat:

 

Hallituksen varmistettava oikeudenmukaisuus moottoripyörien verotuksessa

Juha Sipilän hallituksen budjettiesitykseen tuoma ehdotus kevyiden moottoriajoneuvojen vuotuisesta verosta vaikuttaa ensi silmäyksellä perustellulta. Uusi vero tukisi näkökulmaa, missä eri moottoriajoneuvoluokkia kohdeltaisiin tasapuolisin perustein, vaikka moottoripyörä onkin yleensä ensisijaisesti harrastusväline.

Juppiskootteri???

Kolme englantilaista, lordeja oikein, oli palaamassa maa­seudulta takaisin Lontooseen. Ketut oli metsästetty ja vanhat herrat olivat melko väsähtäneitä. Bentleyn taka­penkillä torkuttiin. Lontooseen saavuttiin, kuuluisa sta­dion näkyi auton ikkunasta. Yksi herra ha­vahtui ja tote­si: "Wembley." Toinenkin heräsi ja oikaisi: "No, it is Thursday." Kolmas yhtyi mukaan: " I think I need a drink too."

Niin ne vaan termit menevät sekaisin. Seuraavassa toinen esimerkki.

Kaveria ei jätetä?

Kirjoitin oheisen kiitoskirjeen julkaistavaksi paikalliseen Uusimaa -lehteen Sana on vapaa -palstalle ja pääsin toivomaani tavoitteeseen, lähettämäni kiitokset menivät perille auttajalle. Paljon kysymyksiä on edelleen vastauksia vailla.

 

Kiitos, kun autoitte lastamme hädässä

 

Kiitos pelastuslaitokselle, että menitte paikalle, kiitos poliisille nopeasta toiminnasta, kiitos linja-auton kuljettajalle, kun et poistunut paikalta, mutta ennen kaikkea kiitos tuntemattomalle ohikulkijalle, joka oikeasti autoit lastamme hädän hetkellä.

Puoluerekisteristä rikosrekisteriin

Moottoripyöräkerhoilla ja puolueilla on paljon yhteistä. Molemmissa mm. nousee ylempään asemaan rötöstelemällä kerhon hyväksi ja lusimalla kerhon puolesta.

"Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen entinen puheenjohtaja ja entinen kansanedustaja Jukka Vihriälä nimitetään keskustan kunniajäseneksi.

...

Tiistaina korkein oikeus tuomitsi Vihriälän vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta." (Yle 9.6.2016)

Erään moottoripyörän tarina - Lassipalloa viranomaisten kanssa

Vuoden 2012 toukokuussa, lähes kolmen Yhdysvalloissa töissä ja opiskelemassa viettämäni vuoden jälkeen, Haminan satamaan saapui kaikki maallinen omaisuuteni. Autoni, sen matkustamoon pakatut tavarat, sekä vuosimallin 2009 Yamaha FZ6R - Valkoinen Kuolema.

SMOTO jahtaa yksisarvista – suomalaisten motoristien rahoilla?

Suomen Motoristit Ry:n hallituksen yksisarvinen on suuruudenhullu unelma, jolla kuvitellaan SMOTO suurten pelureiden joukkoon tulevaisuudessa. Faktat näyttävät täysin päinvastaista kehitystä. Olisiko aika herätä?

Menneen talven lumia?

Autoilun alasajo on pysäytettävä

Liikenne- ja viestintäministeriön laatiman selvityksen mukaan Suomessa aiotaan vähentää yksityisautoilua kymmenillä prosenteilla aivan lähimpien vuosien aikana. Tämä on ministeriön mukaan tarkoitus toteuttaa kasvattamalla merkittävästi autoilun ennestäänkin kohtuuttoman raskasta verojen ja maksujen rasitetta. Auto ja autoilija joutuvat entistä enemmän lypsylehmiksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä