Kaikki blogit puheenaiheesta Moraalinen rappio

Vihreiden politiikka ajaa Nälkäpeli-elokuvien kaltaiseen yhteiskuntaan

Kansa kaipaa leipää ja sirkushuveja. Tuo vanha roomalaista kulttuuria kuvaava lause sisältää opetuksen ajallemme. Leipää (ravintoa) tarvitsemme, mutta ns. leivän yltäkylläisyys turruttaa, pöhöttää. Ihmisestä voi tulla korskean röyhkeä, liikaa itseensä turvaava ällöhumanisti ja ällömaterialisti.

Kulttijohtaja ja poliittinen joukkoitsemurha

YLE uutisoi lauantaina 17.6.2017 näyttävästi: Timo Soini näytti jälleen olevansa maailmanluokan peluri.

Valtionmedia väittää "uutisessaan" myös "tutkineensa" miten hallituskriisi eteni. Sen mukaan Perussuomalaisissa tehtiin sisäpiirin vempautus, jolla annettiin Jussi Halla-aholle opetus.

Mitä tehdä Kreikan suhteen ?

Kreikan tilanteesta ja ajankohtaisista käänteistä on kirjoitettu niin paljon ja lausuttu miljoonia viisauksia (monien raamattujen verran), ettei enää tunnu järkevältä vielä kerran kirjoitella Kreikan tilanteen syistä ja Kriekan tilanteesta sinänsä.

Kreikka on jo kuin se potilas, josta melkein joka eurooppalainen lääkäri on lausunut diagnoosinsa ja välillä jopa hoitokeinonsakin, mutta potilas silti odottaa sairaalan käyttävällä, josko lääkäri tekisi sen, mitä pitäisi.

Ikuiseksi aiottu euro hajoaa. Tosiasiat kieltävän idealismin hinta hirvittävä!

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker myönsi viime yönä, että Kreikan euroeron varalta on laadittu yksityiskohtainen suunnitelma.

"Kreikan euroeron mainitseminen virallisena mahdollisuutena, johon EU on varautunut, on dramaattinen käänne Kreikan kriisin käsittelyssä", sanoo Suomenmaa-lehdessä Aalto-yliopiston professori Vesa Puttonen.

Kreikasta miljarditappiot. Kuka kantaa vastuun? Ei kukaan!

Kreikan kansa kertoi oman kantansa kansanäänestyksessä. Enemmistön mielipide oli periaatteellinen. He eivät hyväksy EU:n federalistien kiristystä.

Miten asiat jatkossa kehittyvät, sitä emme vielä tiedä. Arvelen, että liittovaltiota rakentaville federalisteille on kaikesta huolimatta ja kaiken tapahtuneen jälkeenkin tärkeintä kasvojen pelastaminen miljardeista ja kreikkalaisten kärsimyksistä piittaamatta.

Työttömältä voi leikata vain elämästä – sinäkö pudotat giljotiinin terän?

Ritirinnan työttömyyden kanssa kasvoi siitä johtuva kuolevuus, ja samalla työttömän ansiot romahtivat.

  • Työttömyys aiheuttaa 45 000 itsemurhaa vuodessa. Työttömien kuolleisuus on moninkertainen työllisiin verrattuna
  • Työttömyysavustukseen olisi kuulunut kolmanneksen korotus jo 10 v. sitten, koska se oli laiminlyöty. Ja toinen kolmannes nyt kuluneiden 10 v:n laiminlyöntien takia.

Piteleekö kätesi leima- ja tappokirvestä?

Priorisointikeskustelu lasten sairaanhoidosta on lopetettava välittömästi

Helsingin Sanomat teki jutun keskosten hoidosta Suomessa 22.3.2015. Puhuttaessa keskostenhoidosta asia tuntuu usein ajautuvan myös prioriteettikeskusteluksi.

Jotkut näkevät keskosten hoidon osana suurempaa prisorisointikeskustelua, koska keskosten hoito on verrattain kallista. Eräs nimetön kysyykin, pitäisikö esimerkiksi pienimpien ja heikoimpien keskosten tehohoitoa rajata.

Stubbin selittelyt ovat jo säälittäviä

Kuuntelen tätä kirjoittaessani pääministerin haastattelutuntia. Päällimmäiseksi havainnoksi tulee jopa jonkinlainen säälin tunne, sillä niin toivotonta hänen selittelynsä on. Stubb korostaa hallituksen aikaansaannoksia ja omia kykyjään toimia johtana. Juuri niitä asioita, joissa hallitus ja hän ovat täysin epäonnistuneet.

Moraalinen rappio rehottaa: ehdokkaat puhuvat toista ja tekevät toista

Ylen vaalikoneen mukaan peräti 97 % ehdokkaista on enemmän tai vähemmän sitä mieltä, että vaalilupauksia ei tarvitse pitää. Tuo tieto on suorastaan järkyttävä.

En voi mitenkään hyväksyä, että ehdokas lupaa toreilla ja muualla julkisuudessa asioita, jotka hän on valmis hetimiten unohtamaan. Toki ymmärrän, että välillä joudutaan sorvaamaan yhteinen näkemys, mutta että periaatteessa viittaa vaalilupauksille kintaalla, niin sitä en voi hyväksyä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä