Kaikki blogit puheenaiheesta Oman edun tavoittelu

Oman edun tavoittelu –tarina kuolinpesän tyhjennyksestä ja verojen välttämisestä

Perintöverorikoksesta kiinnijäämisen mahdollisuudet ovat Suomessa minimaaliset, etenkin jos rikoksentekijä on tarpeeksi ahne ja röyhkeä, aloittaa pesän järjestelmällisen putsauksen tarpeeksi ajoissa, hankkii ja käyttää ”asiantuntevaa” asianajajaa, perunkirjoituksessa antaa valheellisia tietoja ja ei ole enää tavoitettavissa kun pesänselvittäjä haluaisi vastauksia kysymyksiinsä.

Esimerkki: kiittämättömyys oma etu edellä.....tulevaisuuttako?

 

Loppupuolella erästä marraskuun yötä neljän maissa viime vuonna heräsin pakottavaan tarpeeseen nousta vessakäynnille ja ajattelin juoda samalla lasin vettä.

Sattumalta vilkaisin siinä ikkunasta ja huomasin tumman lumisen ihmismytyn juuri parvekkeeni alapuolella. Menin parvekkeelle ja yritin kysyä että onko jokin hätänä. Pitkähiuksinen nuori tyttö hyvin kankeasti mumisi jotain mistä en tahtonut saada selvää. Kuitenkin lauseen loppuosasta erotin,"en enää jaksa- enkä pysty, paleltaa".

Valta saa valtaansa

Valta kiehtoo ja saa sitä hamuavat oikaisemaan mutkia suoraksi. Ainakin juhlapuheissa politiikan tekeminen perustuu avoimuuteen, rehellisyyteen ja tasapuolisuuteen. Monilla on kuitenkin käsitys, että politiikkaa tehdään tilanteen mukaan tarkoituksen pyhittävin keinoin. Monen mielestä yhteisten asioiden hoidossa puhutaan paljon, mutta tehdään liian vähän.

Valta saa valtaansa. Sitä on vain saatava lisää, jopa niin paljon, että tavoiteltavat asiat, edut ja keinot niiden saavuttamiseksi menevät usein henkilösuhteidenkin ohitse ja itse asema nousee itseisarvoksi.

Suomi tarvitsee yhteisvastuuta - ei luuserijohtajia

Valion toimitusjohtaja Pekka Laaksonen ilmoitti tiistaina jäävänsä eläkkeelle johtajasopimukseensa vedoten vain 58-vuotiaana - ahneen, itsekkään ja omaa etua tavoittelevan johtajan reaktio kohtaamaansa kritiikkiin. Jokainen ihminen kohtaa elämässä vastoinkäymisiä - ne kuuluvat elämään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä