Kaikki blogit puheenaiheesta Pääministerivaali

Taas pölkkypäiset "pääministerivaalit"

Taas meillä on käyty vain ”pääministerivaalit”. Kun joku neljän keskisuuren puolueen johtaja saa taakseen muutamankin äänen enemmän kuin joku toinen, hänestä tehdään pääministeri, vaikka hallituskoalitioista ei ole minkäänlaista aavistusta.

Annatko jymäyttää itseäsi ”pääministerivaalilla”?

Sdp ja Kokoomus ovat halunneet nähdä edessä olevat eduskuntavaalit pääministerivaaleina. Puolueiden puheenjohtajat ovat kaupitelleet toisiaan tai itseään toinen toistaan parempina tai huonompina vaihtoehtoina. Äänestäjille pyritään luomaan kuva, että heidän olisi valittava kahdesta vaihtoehdosta vähemmän huono.

Stubb, Sipilä ja mittakaavavirhe

Stubb ja Sipilä aloittavat kohta armottoman kilpajuoksun kohti seuraavaa hallitusta ja sen pääministerin pallia. Kun vaalivalvojaiset ovat ohitse ja taputukset lakkaavat on vain yksi istuin ja useita perseitä. Kuka saa istua pääministerin pallille on voittanut, mutta voittaako Suomi siinä tanssissa?

 

Saako Sauli Niinistö suurentaa lukua seitsemän yhteentoista, eli tapahtuuko mitään, vai jatkuvatko Suomen huonot ja päättämättömät vuodet nykyisen hallituksen jälkeenkin?

 

Blokkivaaleihin rikkaiden ja vähemmän rikkaiden koalitioina!

Suomenkin olisi vihdoin aika siirtyä oikeaan, sivistyneeseen parlamentaariseen demokratiaan. Se tarkoittaa blokkivaaleja ja niiden tuloksen perusteella muodostettua hallitusta.

   Puolueiden runsauden ongelma pitäisi ratkaista muodostamalla talouspolitiikan peruslinjoista samanmielisten puolueiden kesken vaali- ja hallituskoalitioita, joiden kesken vaalit sitten käytäisiin. Tämä menetelmä on käytössä yleensä kaikissa sivistyneissä demokratioissa, niin Ruotsissa, niin Norjassa, niin Tanskassa, niin Englannissa, niin Australiassa…

Stubb valitsi hirmu negatiivisen asenteen

Kokoomuksen puheenjohtajavalinta herättää edelleen ajatuksia.

Porvarillinen puolueväki järjesti suomalaisille jonkinmoisen yllätyksen nostaessaan uudeksi johtajakseen juuri Alexander Stubbin. Jopa kokoomusikoni Ben Zyskowicz tuskaili julkisuudessa, että hänen kykynsä ymmärtää politiikkaa on täydellisesti romahtanut. Siinä tuskin puhui Jan Vapaavuoren katkeroitunut kannattaja vaan aidosti puolueensa mielenliikkeet syvästi tunteva poliitikko.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä