Kaikki blogit puheenaiheesta Puhtaus

Suomalaisen ruuan puhtaus ja ruokarasismi

Olin entisen kollegani kanssa hiljattain tuopposella, hän on alunperin espanjalainen, mutta viettänyt jo suuren osan elämästään Suomessa.

Kun kysyin, että mitkä asiat Suomessa häntä hämmästyttävät, niin hän mainitsi termin, jota en ennen ollut kuullut: ruokarasismi.

Lika näkyy vain muutoin puhtaassa ihmisessä.

Ainakin kerran viikossa kunnolla peseytyminen on  työtätekevien yleinen normi, joka toteutuu parhaiten lauantaisin saunassa. Ihmiskehon fyysinen likaisuus saattaa olla tulossa kuitenkin takaisin osaksi monen kansalaisen elämää. Sillä tulossa olevan uuden ja kannattavamman yhteiskunnan ulkopuolelle jää paljon ihmisiä, joilla ei ole kunnollisia mahdollisuuksia huolehtia kaikinpuolisesta fyysisestä puhtaudestaan. Ilman työtä ja asuntoa on vaikeaa pitää yllä hyvää henkilökohtaista puhtautta.

Romanikerjäläiset mustikkametsään!

Varhaisena sunnuntaiaamuna suunnistin kahden koirani kanssa espoolaisiin metsämaisemiin, mielessäni  sinisinä hehkuvat  mustikkamaat. Parkkeerasin autoni tutulle paikalle ja havaitsin, miten minua ennen yksi pakettiauto oli asemoitunut alueelle. Mielessäni kävin läpi metsästäjät, kantarellien poimijat, samoilijat ja tietenkin, metsiemme superfoodien etsijät. 

Kävely rauhallisella, kanervilta tuoksuvalla polulla, syketti mielelleni lepoa ja armoa huomiselle työpäivälle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä