Kaikki blogit puheenaiheesta Puolueiden tavoitteet ja vaalilupaukset

Perussuomalaisia ei voi ohittaa

Kiva poliitikko lupasi vappuna satasia eläkeläisille ja työttömille. Kannattaa tarkistaa taskunsa, josko se siellä jo olisi. Hoitajamitoituskin luvattiin laittaa kuntoon. Oppivelvollisuutta pidennetään. Poliiseja lisää. Puoluetukea lisää. Sote toteutuu. Eikä tässä vielä kaikki. Lisäbonuksena tuhat lääkäriä! Kaikki tämä yhdellä hallituskaudella. Tästä tarjouksesta ei voi kieltäytyä. Jokaiselle jotakin ja ulkomaillekin; kehitysapua kasvatetaan.

Persut hallitukseen, ehkä pääministeripuolueeksikin?

Toivottavasti eduskuntavaalien äänestysprosentti nousee ennätykseensä ja yhteiskunnan tilanteeseen oman kantansa antavat kansalaiset aktivoituvat. Poliittinen vaalienväliviihde on mediassa nyt kuumana ja kaikkialta tulee gallupia, jotka kertovat ketkä ovat parrasvaloissa tai niiden katveessa. Perinteisesti populistien menestyksen takaa se, että nämä pääsevät esittämään päätöksenteon vaateitaan vailla konkreettisia toimia niiden toteuttamisesta. 

Viehätysvoimaa vasemmalta

Prologi

Vanhan teekkariaforismin mukaan on parempi olla rikas ja kaunis kuin ruma ja köyhä. Katsoessani HS kuukausiliitteen isossa värikuvassa oraakkelimaisesti hymyilevää Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersonia mieleeni tulee ajatus: Teekkariviisaus ei tähän istu, onko nyt kyseessä yhdistelmä köyhä ja kaunis, viisas ja kaunis tai jotain aivan muuta? Sanomalehti kertoo, että tämä viehättävästi hymyilevä punainen puheenjohtaja on valittu vuoden suomenruotsalaiseksi. Otetaanpa tästä charmista lähempi selko.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä