Kaikki blogit puheenaiheesta Puolueitten kannatukset

US-puheenvuoron "ilmatilan hallinta"?

Ennen vuoden 2011 jytkyvaaleja silloinen kansanedustajaehdokas Reijo Tossavainen keksi mainion uuden ilmaisun, "ilmatilan hallinta". Tossavaisen mukaan se tarkoitti perussuomalaisten blogistien ja kommentoijien lukumäärää ja intoa US-puheenvuorossa. Voi sanoa, että näin silloin oli. Mutta aika aikaansa kutakin. Ilmatilan hallinta alkoi jyrkästi rapautua sen jälkeen, kun syksyllä 2015 hallitukseen menemisensä jälkeen puolue menetti kannatuksestaan nopeasti puolet.

Kenttä ja Gallupit

Miten tulevien gallupien kysymykset ja sanamuodot asetellaan koskien puolueiden kannatusta syntyneessä tilanteessa. Millaisten viestien varassa potentiaaliset äänestäjät kertovat mielipiteensä. Ehkäpä tarvitaan gallupeja useamman kuukauden (4…8kk) ajan ennen kuin niitten luotettavuus on riittävä. Tapahtuneet muutokset perussuomalaisissa ja tulevat vihreissä vaikuttavat varmasti kentän mielipiteisiin.

Schulz-hype ohi?

Saksan poliittista kenttää ravistellut Schulz-hype on mitä ilmeisimmin ohittanut huippunsa.  Schulz-hype nosti SPD:n kannatusta yli 10 %-yksikköä, kun SPD tammikuussa vaihtoi kansleriehdokkaansa. Sigmar Gabriel väistyi pitkän linjan EU-politiikko Martin Schulzin tieltä.

Turbulenssia Saksan poliittisessa kentässä

Viime vuotisen  Brexit-äänestyksen ja Trumpin valinnan myötä Saksan poliittinen kenttä on asemoimassa itseään uudelleen.

SPD valitsi syksyn vaaleihin itselleen tammikuussa Saksan päivänpolitiikassa ryvettymättömän pitkän europarlamentaarikon uran tehneen Martin Schulzin. Sen jälkeen puolueen kannatus on kasvanut noin kolmasosalla. SPD kulkee nyt kohti syyskuun liittopäivävaaleja kohti lähes tasapäin unionipuolueiden CDU/CSU kanssa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä