Kaikki blogit puheenaiheesta Rauhanliike

Rauhanliike ja kummallinen maanpuolustuskäsitys

Suomi on huonon turvallisuuspoliittisen keskustelun kehto, eikä Rauhanliikkeen toiminnanjohtajan viimeisin haastattelu osoita merkkejä tilanteen paranemisesta.

Tuhon vai rauhan hävittäjät?

Olin eilen Kaivopuiston ilmailunäytöksessä. Temput olivat näyttäviä, äänet mahtipontisia ja taivas kirkas tuhansille katsojille. Monet ihastelivat lapsista vanhuksiin komeita kuvioita, joita erilaiset koneet piirsivät taivaalle.  Palatessani kotiin avasin Facebookin ja totesin, että kaikki eivät nähneet näytöstä samoin silmin kuin minä.

- Rauhansolidaarisuusväki, näytetään nyt närhen munat ja mistä kana kusee!

Tiedetäänhän ne syyt kyllä, miksi teistä on tullut hampaattomia edes yrittämään vakavissaan mitään, ja aika tavalla myötäsäälittäviä tuhkakuorisuutareitahan ne munitut rauhaniskut ovat olleetkin tulosmittarein arvotettuina. Mutta silti. 

Ei näitä tämän päivän sotia ja suurvaltauhoisia imperialistisikoja pelkällä flegmatismistrategialla ja hymykampanjoilla kesytetä saati kaadeta! 

Stalin vuonna 1940: suomalaiset rikkaita mutta eivät maksa turvallisuudestaan?

Vuonna 1940, huhtikuun 14 – 17 pnä pidettiin Moskovan Kremlissä NKP:n keskuskomitean kokoonkäskemä sotilaiden istunto. Mukana oli talvisodan venäläisiä komentajia ja komissaareja, jotka keskustelivat Suomen vastaan käydyn sodan kokemuksista. Virallisena puheenjohtajana toimi itse Stalin.

Ilmapiiri oli avoin ja spontaani. Omia virheitä ruodittiin ankarasti ja kriittisesti. Vastustajaakin kehuttiin rivien välissä.

**

Nobelin rauhanpalkinnon saaja: NATO on paras rauhanjärjestö maailmassa.

 

Suomen puolustusvoimien ylimmän (Everstiluutnantit ja korkea-arvoisemmat) upseerikunnan selvä enemmistö on Suomen NATO-jäsenyyden kannalla.

 

Mahdollisessa suurvaltojen välisessä sodassa Suomi sotkettaisiin jalkoihin joka tapauksessa. Olemme liittoutuneita tai emme. Mielistelemme ja yliymmärrämme jotain suurvaltaa tällä hetkellä, tai emme.

 

Pois 21. vuosisadan suurvaltasotien syteuhkista

Ensimmäisen maailmansodan alkamisen satavuotispäivän muistoksi vietetään tänä vuonna rauhantapahtumia useilla eri paikkakunnilla Euroopassa ja maailmalla. Muun muassa Sarajevossa järjestetään 6.-9.6.2014  rauhanliike- tapahtuma

UUDEN RAUHANLIIKKEEN AIKA

Asetelma Ukrainan itärajalla on tällä hetkellä hyvin samankaltainen kuin Euroopassa vallitsi ennen Hitlerin panssareiden työntymistä Puolaan vuoden 1939 syksyllä. Kansainvälinen tilanne oli äärimmäisen jännittynyt myös syksyllä 1961 Naton ja Varsovan liitton panssareiden ollessa vastakkain Berliinissä sekä lokakuussa 1962 Kuuban ohjuskriisin kärjistyttyä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä