Kaikki blogit puheenaiheesta Solidaarisuusvero

Lankeaako Säätytalolta osaajille uusi raippavero?

Hallitusneuvottelut eivät povaa hyvää ahkerien ja osaajien Suomelle. Vaikuttaa pahoin siltä, että ahkerat palkansaajat, varsinkin korkeaa osaamista omaavat ovat vailla puolenpitäjää Säätytalolla.

Jo lähtötilanteessa kaikkien palkansaajien verotus uhkaa kiristyä ensi vuonna, kun työeläkevakuutusmaksut sekä työntekijän sairausvakuutusmaksut kokonaisuutena nousevat. Veronmaksajain Keskusliitto on varoittanut vuonna 2020 kiristyvästä työn verotuksesta. Verotuksen pitäminen nykytasolla vaatii noin puolen miljardin euron kevennykset.

Solidaarisuusvero säätiöille

Samanaikaisesti kun luonnollisten henkilöiden osinkoverotaakkaa korotetaan, esimerkiksi instituonaaliset omistajat saavat verovapaasti kerätä arviolta noin 90 prosenttia jaetuista osinkotuloista. Miksi?

Esko Seppänen kritisoi tänään (11.9.) julkaistussa Puheenvuoron blogitekstissään mediaa ja sen uutisointia. Seppäsen pääväite oli, että toisin kuin media on uutisoinut, kaikista suurituloisimmat eivät maksa edelleenkään solidaarisuusveroa. Hän perusteli väitteen sillä, että solidaarisuusvero koskee vain ansiotuloverotusta eikä pääomatuloverotusta.

Media pettää kansan

 

Pidän Helsingin Sanomien tämän aamun otsikointia halliituksen eilisistä rikkaiden paapomiseen liittyvistä puheenvuoroista harhaanjohtavina ja suorastaan vääristelevinä. Etusivu: ”Hyvätuloisten verot ylös”. Pääkirjoitus: ”Hallitus kuritti tällä kertaa hyväosaisia.” Artikkeli: ”Vauraiden veroja kiristetään.”

 

Nämä otsikot ovat täyttä puppua.

 

EVA: Suomen palkkaverotus on kilpailijamaita kireämpää

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA julkaisi perjantaina (21.8.2015) päivitetyn version Verojen kirjasta. Lehdistötiedotteessa huomautettiin, että Suomen palkkaverotus on kilpailijamaita kireämpää erityisesti keski- ja suurituloisten osalta - ero Ruotsi hyväksi on jopa seitsemän prosenttiyksikköä.

Palkansaajia ei voi verottaa enempää

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen ei lähtisi tyrmäämään solidaarisuusveron ansiorajan laskemista, kirjoittaa verkkolehti Uusi Suomi. Asia nousi esiin, kun vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen huomautti eilen Yle Radio 1:n ohjelmassa, että kansanedustajan 6 380 euron palkkiosta ei makseta niin kutsuttua solidaarisuusveroa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä