Kaikki blogit puheenaiheesta Sosiaali-ja terveydenhuolto

Huomio länsimaiden yleisimpään kehitysvammaisuuden syyhyn

 

Suomeen perustettava FASD-osaamiskeskus

 

Sikiöaikainen alkoholialtistus on tällä hetkellä yksi yleisimmistä kehitysvammaisuuden syistä länsimaissa. Suomessa arvioidaan noin 3 600–6 000 sikiön kehityksen olevan vaarassa päihteiden takia joka vuosi. Vuosittain syntyy noin 600 FAS-alkoholioireyhtymästä kärsivää vauvaa. Tarkkoja lukuja ei valitettavasti tiedetä, koska kattavaa tutkimusta ei tehdä.

Touho-Stubb ottaa jälleen kierroksia

Onhan näitä nähty: triathlonia, tikkataulua ja chattailua. Nyt vain kysymyksessä on paljon vakavampi asia, terveydenhuollon uudistus. Kun perustuslakivaliokunta on hylännyt lakiluonnoksen lain vastaisena ja tasa-arvoasiat sivuuttaen, tilanne pitäisi rauhoittaa. Ei uudistuksella, jota on valmisteltu vuosia, voi olla niin kiire, että se on saatava valmiiksi kolmessa viikossa. Sutta siitä tulee.

Hoitajien suut tukkoon!

Suomen useassa kunnassa hoitohenkilökuntaa on käsketty pysymään vaiti heidän työssään havaitsemista epäkohdista.

Omaishoitajien oikeus vapaisiin tulee taata Helsingissä

Helsingin valtuuston kevään viimeisessä kokouksessa käsitellään tänään 18.6. tarkastuslautakunnan vuoden 2013 arviointikertomusta. Yleisvaikutelma on, että Helsingin talous on toistaiseksi vaikeista ajoista huolimatta kohtuullisessa kunnossa, mutta terveyden ja hyvinvoinnin eroihin on syytä kiinnittää erityistä huomiota.

Euroopan sosiaalinen kriisi haasteenamme

Euroopan talouskriisi on muuttunut sosiaaliseksi kriisiksi. Ihmisten elämä on kurjistunut eri puolilla Eurooppaa, kun palveluja ja palkkoja on leikattu. Työttömyys, erityisesti nuorisotyöttömyys, on kasvanut räjähdysmäisesti. Suomessa erityisesti ikäihmisten palveluja on heikennetty kohtuuttomasti.

Eurooppalaisen hyvinvoinnin tulevaisuus on keskeinen kevään eurovaalien teema. Olen tänään keskustelemassa aiheesta Suomen sosiaali ja terveys ry:n EU-vaalipaneelissa.

Voiko hyvinvointivaltio perustua vapauteen?

Vapauden aate on kaunis, ja ihastuin siihen nuorena koululaisena. Vasemmisto kannatti yksilön vapautta ja oikeisto talouden vapautta - mutta entä jos molemmat olisivat vapaita? Kuullessani libertarismista netin alkuaikojen foorumeilla ihmettelin, miksei tästä ilmiselvästi loistavasta aatteesta puhuttu Suomessa mitään.

Häkämies olisi valmis leikkaamaan sosiaali-ja terveydenhuollosta !

Kuulostaa niin käsittämättömältä, että sama jauhaminen leikkauksista jatkuu ja jatkuu loputtomiin. Kohteena on ne ihmiset joilla jo nyt menee huonosti ja he eivät ole syyllisiä millään tavalla oman tilanteen kurjistumiseen. Sen sijaan eduskunnan päättäjät ovat syyllisiä tilanteeseen jossa eletään ja siihen, että myös keskiluokkaiset työssäkäyvät köyhtyy.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä