Suomalainen byrokratia

Etämyyntityöryhmän ehdotus on byrokraatin unelma

Sosiaali- ja Terveysministeriön vetämä alkoholijuomien rajat ylittävän etämyynnin rajoittamista selvittävä työryhmä on saanut raporttinsa valmiiksi. Työryhmä esittää etämyynnin kieltämistä yli 5,5% alkoholijuomien osalta ja monivaiheista prosessia mietojen juomien etämyynnin osalta.

Avot, se on asbestia.

Seuraavassa kuvailemani kohde on aito. Anonymiteetin säilyttämiseksi olen muuttanut kohteen asuntojen määrää ja vastaavassa suhteessa rahasummia joita kuluu turhan byrokratian tähden.

 

Remontin kohteena on siis kaksi vierekkäistä kerrostaloa, yhteensä sata asuntoa. Näistä sadasta asunnosta tiedetään jo etukäteen, että 38:ssa on tehtävä asbestipurkua. Työmaakokouksessa remontin suunnitellut insinööritoimisto, pääurakoitsija sekä asbestipurun toteuttavan yrityksen edustaja ovat ehdottaneet, että kaikki sata asuntoa purettaisiin asbestipurkuna.

Porvarihallitukset yrittäjyyden romuttajina!


Porvarihallitukset yrittäjien kupparina!            3/2016

Yrittäjä Ylen ajankohtaisohjelmassa: ”meitä yrittäjiä on vaadittu työllistämään, mutta meiltä on viety yrittämisen ja työllistämisen edellytykset! Itsekin joudun harkitsemaan muuttoa 70 km päässä olevaan veroparatiisiin, jonne kaikki tuntemani kilpailijani ovat jo muuttaneet”!

Maahanmuuttajataustaisten rooli turvapaikkahakijoiden kotouttamisessa?

On sanomattakin selvää, että viime aikoina lööpeissä, kuten maallikoiden keskuudessa pakolaisuus ja turvapaikanhakijat ovat olleet isosti läsnä. Kaikki tämä huomio on saanut minut pohtimaan asioita kuten heidän jo alkanut kotouttamisprosessinsa. Ovathan he nyt jo osa tätä yhteiskuntaa, ja aika näkyvästi, vaikka he eivät itse välttämättä tajuaisikaan sitä. Erityisesti minua on askarruttanut heidän jo alkanut kotouttaminen. Onko se voinut alkaa parhaalla mahdollisella tavalla? Vai onko kotouttamisessa parantamisen varaa?

Kuka helpottaisi turhaa byrokratiaa? Osa 1: Lakien vaikutusarviointi kuntoon

Viskigate, kotileipomogate, lörtsygate, luistinratagate. Sääntö-Suomi tarvitsee sääntelyvahteja, jotka pitävät huolen, etteivät turha byrokratian ja ylisääntelyn rikkaruohot jatkossa pääse tukahduttamaan ihmisten arkea ja yritysten toimintaa. Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen viittasi tähän (TS 28.1.), mutta jätti auki, mikä taho olisi kyseessä.

Taas oiva esimerkki suomalaisesta byrokratiasta

Kunnan terveystarkastaja havaitsi "epäkohdan", ja tappoi pienyrityksen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014122218948715_uu.shtml

Byrokraattien on aina sittoin tällöin osoitettava tarpeellisuutensa. ettei joku luulisi heidän työnsä olevan täysin tarpeetonta. Voisi vaikka työ mennä alta? Luulisi järjenkäytön olevan Suomessakin byrokraateille sallittua, mutta eihän asia Suomessa näin mene.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä