Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen viennin ongelmat

Oma henkilöautomerkki Suomeen

Uusien henkilöautojen ostamisessa usein kritisoidaan sitä, että siinä karkaa paljon rahaa ulkomaille. Jos suomalaisilla olisi oma henkilöautomerkki, niin voitaisiin kaikki ajaa omilla Sisun katumaastureilla ja ehkäpä saada niitä jopa ulkomaille kaupattua.

Uudenkaupungin Mersutehdas on todistanut, että kyllä Suomessa kannattaa ainakin luksusautoja rakentaa. Olisiko markkinoilla tilaa oikeasti pohjoisiin olosuhteisiin suunnitellulle ikiliikkujalle? Olihan ruotsalaisillakin omat melkein menestystarinansa.

Voisin kuvitella todellisen modernin Suomiauton olevan:

Team Finland: "We're (not) open for business."

Hiljaittain eläköitynyt suurlähettiläs kommentoi eilen Team Finlandin toimintaa: Lähetystöillä on viennin edistämiseen "kusiaisen valtuudet" (KL 12.10.2016) - tiedä sitten mikä totuus on, mutta olin tänään aamulla erään brittimainostoimiston aamiaistilaisuudessa UK:n suurlähetystön tiloissa Kaivopuiston vieressä.

Savijaloilla kömpivä jättiläinen vajoaa suohon yhä syvemmälle

Suomi ei tahdo millään päästä mukaan länsimaiden talouskasvuun. Miksi? Nokian kansantalouden noste poistui, totta. Idän vienti supistunut, totta sekin. Mutta niinhän on käynyt muissakin Euroopan maissa. Ruotsissa Eriksson kutistui samalla tavalla, idänkauppa on kutistunut kaikkialla Venäjän naapurimaissa. Eli aina ei voida syyttää noita ”syntipukkeja”.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä