Suomi kuntoon

Vaikutusvaltaisten tulot ovat pyhiä asioita – Kriitikot leimataan populisteiksi

Monia on kauan suututtanut kansanedustajien edut ja erivapaudet. Kansanedustaja on luottamustehtävässä, kansanedustajalla ei ole työaikaa eikä työnantajaa, ja kansanedustaja saa palkan sijasta virallisesti palkkiota. Heitä ei koske työsuhteiden pakot. Palkkio tulee tilille aina täysimääräisesti, riippumatta sairauslomista, perhevapaista tai siitä, kuinka paljon eduskunnassa tuntejansa viettää. Kansanedustajalle maksetaan palkkiota vaalituloksen vahvistamisesta siihen asti, kunnes edustajantoimi lakkaa.

Hengissä töissä ja töiden jälkeen

Naapurin isännällä oli aikoinaan metallinhohtoinen 1970 -luvun alun Ford Cortina, joka vielä 80 -luvun puolivälissäkin näytti kuin juuri kaupasta ostetulta. Hän piti siitä ihailtavan hyvää huolta, mutta siitä huolimatta tämä kolmivuorotöitä koko ikänsä tehnyt tehdastyöläinen ei itse ehtinyt elää edes yhtä pitkään kuin suomalaismiehet keskimäärin. 

Maahanmuuttopolitiikka aprillia

Perussuomalaisten uusimmassa uutiskirjeessä hehkutetaan kovasti onnistunutta maahanmuuttopolitiikkaa.

 

”Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikka toimii

Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on tippunut merkittävästi. Hakijoita ei ole saapunut Lapin rajanylityspaikoille enää helmikuun jälkeen. Hakijoita tulee tällä hetkellä n. 3 100 hengen vuosivauhdilla. Maahanmuuttovirasto lakkauttaa nyt 33 vastaanottokeskusta, ja 10 keskuksen määräaikainen sopimus päättyy.

Suomi 2040?

Miltä Suomen tulisi mielestäsi näyttää vuonna 2040? Aika pitkä aika ennustaa ajassa, jossa katseet käännetään yleensä seuraavan kvartaalin tai korkeintaan tilikauden päähän.

Hallitusohjelma Lapin puolustajan näkökulmasta

Juha Sipilän johtaman hallituksen hallitusohjelma on nyt valmis. Urakka oli haastava, mutta siitä selvittiin yllättävän lyhyessä ajassa.

Kompastuuko "Suomi kuntoon" projekti lillukanvarsiin?

Jos Sipilän "Suomi kuntoon" projekti epäonnistuu, niin se johtuu luultavasti siitä että puolueet takertuvat lillukanvarsiin, eli ennen vaaleja antamiinsa vaalilupauksiin ja muihin hölmöihin puheisiin joita on ennen vaaleja sen jälkeen tullut julkisuudessa eri hnkilöiden toimesta esitettyä. 

Oma mökki kuntoon ja ajatuksia kentältä.

Ensimmäisenä haluan kertoa positiivisia asioita kentältä! Perussuomalaisten ehdokkaan Laura Huhtasaaren (www.laurahuhtasaari.fi) tukiryhmään kuuluvana sekä muiden Perussuomalaisten ehdokkaiden tukena olleena voin sanoa, että hyvältä näyttää! Jopa gallupit ovat hieman myötäilleet Perussuomalaisten puoluekannatuksen kasvua.

Keskustan turpo-linjan jakautuminen

Keskustan vaaliristeily #kepuristeily palasi Laina myrskyn kourista turvallisesti Suomeen illansuussa. Laivasta purkautui 1800 keskustalaista ympäri maata, valmiita laittamaan Suomen Kuntoon uuden kampanjabiisin tahdissa. 

Ympäristöhallinto, julkinen sektori ja arvot kuntoon

Keskusta haluaa sanojensa mukaan laittaaa Suomen kuntoon seuraavissa eduskuntavaaleissa. Itse en kuitenkaan allekirjoittaisi kaikkia keskustan kuntoutusohjelmia. Mielestäni kun Suomea ei saada kuntoon ympäristöhallinnon ja julkisen sektorin alasajolla tai arvokonservatismilla. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä