Kaikki blogit puheenaiheesta Törkeä pahoinpitely

Tarvitaanko Suomen lakiin ylitörkeän lapsenraiskauksen rangaistus? Mikä?

 

HE 212/2018: Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi rikoslain muuttamisesta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

 

- - "3.3 Törkeä lapsenraiskaus

Pikkutytöt islamin puukon alla

Päivän Iltalehti oli huolissaan siitä, että päättäjämme eivät kiinnostu nuorten tyttöjen silpomisesta. Ongelma ei suinkaan ole niin yksinkertainen, vaan olemme vuosia sallineet sharian mukaisia poikkeuksia Suomessa ja nämä poikkeukset lisääntyvät päivä päivältä.

Lapsiavioliitot ovat muslimien keskuudessa niin Suomessa kuin muualla Euroopassa arkea. Lakimme määrittelemälle suojaikärajalle nauretaan, koska sunna vaatii muslimeja seuraamaan Muhammedin jälkiä (sunna on jumalallista johdatusta, joita muslimit ovat velvollisia seuraamaan).

Aivovamma vauvalle -> 2½ vuotta vankeutta!

Mies pahoinpiteli neljän kuukauden ikäistä pientä vauvaa ravistelemalla. Vauvalle aiheutui ravistelun seurauksena aivovamma. Vauva oli ravistelun tapahtuessa vain neljän kuukauden ikäinen.

Käräjäoikeus oli tuominnut vauvan pahoinpidelleen miehen lapsensa törkeästä pahoinpitelystä kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen, jota tuomiota hovioikeus korotti kahdella kuukaudella. Mies sai siis vankeutta 2½v.

Onko tapauksen tuomio oikeudenmukainen ja riittävä?

Uusnatsit palkitsivat Asema-aukion pahoinpitelystä tuomitun

Pohjoismaiden vastarintaliikkeen aktivististipäivillä Ruotsissa liike palkitsi Asema-aukion pahoinpitelijän urheudesta ja uskollisuudesta liikettä kohtaan?

Aika erikoista, että törkeästä kuolemaanjohtaneesta pahoinpitelystä vankeuteen tuomittiu palkitaan urhoollisuudesta ja uskollisuudesta liikettä kohtaan?

Kysymyksessä on paljon huomiota saanut törkeä pahoinpitely Helsingin Asema-aukiolla viime syksynä. Jesse Torniainen sai Helsingin käräjäoikeudessa kahden vuoden vankeustuomion teostaan. Syyttäjä on tuomiosta valittanut ja hovioikeus käsittelee asiaa myöhemmin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä