Kaikki blogit puheenaiheesta Terästullit

Reviiripuolustus on yhtä kuin protektionismi

US presidentti Donald Trump nostattelee tulleja [1 tuottaakseen työpaikkoja, joita lupasi - ”Make America Great Again”. Teräs ja alumiini ovat korkeajalosteiden raaka-aineita, ja näiden hinnan noustessa amerikkalaisten oma tuotekehitys/ jatkojalostus – autot yms. nousevat hinnoiltaan – siis menettävät hintakilpailukykyään. Miten Trump kääntää reviiripuolustuksensa uusiksi työpaikoiksi?

Katainen ja Trump napit vastakkain

Yhdysvaltojen asetettua teräkselle ja alumiinille suojatullit Jyrki Katainen on ärähtänyt – kerrankin. Hänen mukaansa Trumpin esittämät kansalliseen turvallisuuteen liittyvät perustelut eivät ole tullien todellinen syy, sillä eurooppalainen teräs ei muodosta uhkaa Yhdysvaltojen turvallisuudelle. Kysymys on siten  puhtaasti kauppapolitiikasta (Yle.fi 12.3.). Suoraan sanoen Trump on taas kerran jaellut vaihtoehtoista totuutta, jota jossakin päin maailmaa vielä myös valheeksi kutsutaan.

Trump paha, koska teki kuten EU

EU:ssa kauhistellaan, kun Trump päätti terästulleista. Kauppasota, huutavat! Kamalaa!

EU itse nosti terästulleja kiinalaisille 2017 ja sitä ennen Kiinalle ja Venäjälle 2016 ja 2015. EU itse kävi kauppasotaa. EU iski Kiinan ja Venäjän teräsyhtiöille tuontitullin 2016.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä