Kaikki blogit puheenaiheesta Tourujoki

Jyväskylän Tourujoen kolme kokoomuslaista näkökulmaa

Kuntapolitiikassa ympäristöasiat koetaan liian vaikeiksi, mielenkiinnottomiksi tai vain ”Vihreille kuuluviksi”. Tosi asia kuitenkin on, että ympäristöasiat kuuluvat kaikille ja ovat mitä suurimmissa määrin tavallisten ihmisten asioita. Jokainen äänestäjä näkee otsallaankin, ovatko luottamushenkilöt onnistuneet paikallisissa ympäristöratkaisuissa. Tässä ensimmäinen syy, miksi Jyväskylän ympäristöpäätökset kuuluvat myös kokoomuksen vastuulle.

Tourujoki-päätös karhunpalvelus veronmaksajille

Jyväskylän kaupunkirakennelautakunta hyväksyi kokouksessaan 22.4.2014 apulaiskaupunginjohtajan Koiviston pohjaesityksen VE0+, mikä tarkoittaa vahingollisen nykytilan jatkamista. Vesivoimalan aiheuttama eroosio ja ympäristön alennustila sekä vanhat vesivoimalan rakenteet pilaavat kauniin Kankaan alueen. Tulevaisuudessa veronmaksajat maksavat EU-lainsäädännöstä johtuvien joen kunnostusvelvoitteiden vuoksi moninkertaisen pitkän uoman hinnan. Kaavoittaja ei ole valmistelussa tuonut luottamushenkilöille tiedoksi EU:n vesipuitedirektiivin aiheuttamia tulevaisuuden velvoitteita.

Neuvostojyväskylä

Sain viime vuonna kutsun Musiikkitalolle Euroopan demarien järjestämään keskustelutilaisuuteen, jossa aiheena oli nuorten yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Miksi äänestysprosentit ovat alhaisia? Miksi yhteiskunnallinen vaikuttaminen on pelottava, etäinen, "liian hankala" ajatus? Miksi poliitikkojen ja kansalaisten välillä on niin iso kuilu? Miten nuori voi tuoda äänensä kuuluviin? Kannattaako edes yrittää vaikuttaa?

Jyväskylän kaupungin johto vastaa kaikkiin näihin kysymyksiin paremmin, kuin kukaan tapahtuman puhujista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä