Kaikki blogit puheenaiheesta US-puheenvuoro

Kommentoijat, jotka eivät koskaan kirjoita omaa blogiaan

US-puheenvurossa esiintyy jatkuvasti joukko kommentoijia, jotka eivät koskaan ole uskaltaneet kirjoittaa omaa blogiaan muiden arvostettviksi tai arviotaviksi. Kuitenkin he ovat päivästä toiseen muiden kirjoituksia vastaan hyökkäämämässä. Ei herää enää kuin yksi kysymys, miksi?  Tai jopa toinenkin, mitä sillä saa aikaan aikuisten keskustelussa?

US-puheenvuoron "ilmatilan hallinta"?

Ennen vuoden 2011 jytkyvaaleja silloinen kansanedustajaehdokas Reijo Tossavainen keksi mainion uuden ilmaisun, "ilmatilan hallinta". Tossavaisen mukaan se tarkoitti perussuomalaisten blogistien ja kommentoijien lukumäärää ja intoa US-puheenvuorossa. Voi sanoa, että näin silloin oli. Mutta aika aikaansa kutakin. Ilmatilan hallinta alkoi jyrkästi rapautua sen jälkeen, kun syksyllä 2015 hallitukseen menemisensä jälkeen puolue menetti kannatuksestaan nopeasti puolet.

Kuntavaalit lähestymässä?

Täällä US-puheenvuorossakin kuntavaalien lähestyminen jo näkyy. Mukaan on tullut paljon uusia nimiä tuomaan mielipiteitään ja ohjelmiaan meidän vanhan vakiojoukon riepoteltavaksi. Näillä uusilla nimillä on profiilissaan myös lähes säännöllisesti leima siitä. että aikovat kuntavaaliehdokkaiksi. Äsken laskin, että uusien avausten sivulla oli jo mukana kolmetoista kuntavaaliehdokkaaksi aikovaa.

Hyvää Uutta Vuotta 2017!

Hyvää ja onnellista Uutta Vuotta US-puheenvuoroon kirjoittaville, kommentoijille ja lukijoille kaikille tasapuolisesti! Kiitokset myös Uuden Suomen henkilökunnalle ja  US-puheenvuoron ylläpidolle tämän palstan tarjoamisesta käyttöömme! Hyviä keskusteluja myös Itsenäisyyden juhlavuodelle 2017!

Suomi, yhden keskustelunaiheen maa, kerrallaan

Suomessa julkisesti keskustellaan aina vain yhdestä puheenaiheesta kerrallaan. Olen yrittänyt aikaisemminkin nostaa aihetta keskusteluun US.puheenvuorossa.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205422-suomi-yhden-uutisen-maa

Tänään asia suorastaan hyökkää taas silmille täällä puheenvuorossa, kaikessa surkeudessaan. Kaikki muut avaukset jäävät yhtä tapahtumaa koskevien avausten jalkoihin. Muitakin avauksia olisi tarjolla, mutta tänään keskustellaan ainoastaan Elielin aukion ja Otanmäen tapahtumista.

US-puheenvuoro keskustelualustana

Aika ajoin US-puheenvuorossa arvostellaan blogialustaa tasapuolisuuden puutteesta ja mm. siitä, että se kohtelisi esimerkiksi persuja jotenkin erilailla kuin muita kirjoittajia.

http://kalervoniementaus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222609-puheenvuoron-su...

Uudella Suomella on blogipalvelussaan selkeät keskusteluohjeet ja koskevat kaikkia kirjoittajia ja kommenttoijia. Niitä noudattamalla ei yhtäkään blogia eikä kommenttia ylläpidon toimesta ei poisteta.

https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

Jee

Otin teemaksi aiheen "viikko parempana kuin yksikään teistä", mutta menetin niin helppoon tehtävään intoni varsin nopeasti. Foorumilla jossa ihmisten yksinkertaisuutta on mahdoton aliarvioida, jossa lauseen ensimmäisestä sanasta voi päätellä kirjoittajan olevan omaperäisyydellä rehennellen samaa mieltä kuin nekin joita hän kehottaa muissa kirjoituksissaan tottelemaan, ei vaan ole mikään temppu nousta kenenkään yläpuolelle. Niin kivaa kuin se yläpuolelle nousu noin yleensä onkin. 

Teistä ei vain ollut siihen. 

Hrmph...

 

Median arvostelu, onko se aina tarpeen?

Usein arvostellaan mediaa siitä, että se jättää joitakin asioita kertomatta.  Media valitsee omilla kriteereillään ne tapahtumat uutisvirrasta,  jotka se katsoo tärkeiksi ja uutisoi niistä. Uutisvirta on tänä päivänä niin valtava, että kaikesta on aivan mahdotonta kertoa. Tämä arvostelu perustuu usein siihen, että joku meistä on löytänyt muiden maiden medioista tapahtumia, joiden katsoo jääneen uutisoimatta tai jääneen liian vähälle huomiolle.

Mitä mieltä Tynkkysestä, Soinista ja perussuomalaisista? Tule ja keskustele :)

Tynkkynen on otsikoissa.

EU-kansanäänestyksen järjestämisestä.

Soini kommentoi Tynkkystä.

Otsikot tuli. 

Soini on perussuomalaisten puolueen puheenjohtaja.

Tynkkynen on Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja. 

Siinä virta missä kala. 

Oma blogihistoriani

Kirjoitin ensimmäisen blogini US-puheenvuoroon runsaat viisi vuotta sitten. Olin jo aikaisemmin usean vuoden ajan seurannut Puheenvuoroa ja kommentoinutkin pari vuotta. Koko ajan omalla nimelläni. Asiat, joita Puheenvuorossa käsiteltiin kiinnostivat minua ja lopulta sitten uskalsin kirjoittaa ensimmäisen blogini. Aluksi kirjoittelin vain silloin tällöin. Näin jälkeenpäin on helppo havaita, että kirjoittaminen koukuttaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä