Kaikki blogit puheenaiheesta Uskonnot ja politiikka

Turussa käytettiin puukkoa onnistuneesti

Koraani ja Muhammed arvostelun yläpuolella?

Toimittaja Marja Sannikka haastatteli A-studiossa kahta Suomessa asuvaa imaamia, 13.9. Kun hän pääsi asian ytimeen kysymällä, mikä on islamin ja terrorismin linkki  - kumpikin imaameista väisti kysymyksen. Toinen viittasi englannin ”rautanaiseen” ja toinen syytti länttä, asian vierestä siis.

Ylen äärimmäistä uskontouutisointia

Valtionmedian toimittaja Minna Pärssisen juttu Onko äärikristittyjäkin olemassa? vaikuttaa onnettomalta yritykseltä saada Länsi-Eurooppaa ravisteleva muslimiterrorismi näyttämään jotenkin hyväksyttävämmältä.

Kohti kolmatta valtionuskontoa

Muslimeja on Suomessa ehkä 80 000. Heidän määränsä kasvaa jatkuvasti. Viimeistään vuonna 2050 heitä on ennusteiden mukaan reilusti yli 200 000.

Paine kohottaa islamin asemaa Suomessa kasvaa päivä päivältä. Helsingin suurmoskeijahanke on tästä oiva esimerkki. On luonnollista, että jossakin vaiheessa vaatimukset tehdä islamista valtionuskonto yltyvät koviksi.

Kiinnostaako sinua tietää mitä tapahtui vai miksi?

Kun maailmassa tapahtuu julmuuksia, ensimmäiset kysymyksemme ovat mitä ja miten? Kuka ja mikä oli teon takana ja miten se pääsi tapahtumaan? Tiedotusvälineet täyttävät pian hätäisimpien tiedontarpeen ja asiasta alkaa syntyä tulkintoja. Haluamme ymmärtää tapahtuneen. 

Vai haluammeko oikeasti?

Museoon joutavaa politikkaa — avioliitto uuteen käsittelyyn

Uskonto on ikivanhaa poliitiikkaa, ja vallasta väistyminen on aina vaikeaa. Voi olla, että näin voimakas avioliiton määrittely -kamppailu tarvitaan ja ehkä vielä muitakin, ennen kuin muinaiset näkemykset päätyvät polittiseen museoon. 

Uskovaiset ymmärtävät sääntöjä. Ihmettelenkin, että yhteiskuntamme sääntöjen, lakien, demokraattiselle luomisprosessille ei anneta arvoa. Se arvohan on siinä, että erilaisten näkemysten joukosta äänestämällä valitaan mahdollisimman suuren joukon kannattama päätös, ja pulinat pois. Nyt se kyseenalaistetaan. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä