Kaikki blogit puheenaiheesta Valokuvaus

Murheellisten kuvien näyttely

Helsingissä, Sanomatalon alakerrassa, on esillä World Press Photo 2017 - näyttely – lehtikuvien parhaimmistoa maailmalta. Heti ensimmäisestä kuvasta lähtien käy selväksi, mistä näyttelyssä on kyse; kuvat kertovat tästä ajasta – eikä se ole kaunista katsottavaa. Näyttelyn kuvista tulee murheellinen olo: Näinkö synkässä ja verisen väkivallan maailmassa elämme?

Valmistaja vetää töpselin seinästä - muistikortit käyttökelvottomiksi

Ostin vuosia sitten niinsanotun Eye-Fi-muistikortin. Hienona ominaisuutena kortilla oli se, että sitä kautta pystyi siirtämään valokuvia suoraan kamerasta Internettiin. Nyt valmistaja on päättänyt vetää töpselin seinästä. Samalla järkyttävä määrä kalliita muistikortteja muuttuu tarkoitukseensa nähden käyttökelvottomiksi.

Profiilikuva someen

Tämä juttu kuuluisi Vapaavuoron puolelle, mutta siellä on minulta toinen, jopa tärkeäkin asia juuri.

 

Tykkään, että some-ohjelmien profiilikuvat ovat kuvia minusta itsestäni. Se on mielestäni avointa ja rehellistä. Tällainen naama on näitten riiputusten ja rääpytysten takana.

Miten ihmeessä kaikkien muitten profiilikuvat ovat suoraan kampaajalta; asu, meikki ja kampaus tip top.

Meikäläisellä hiukset harottaa, meikki puuttuu kokonaan yleensä ja asu on sellainen kuin juuri sattuu päällä olemaan.

Digiajastamme ei jää jälkipolville mitään

 

Tulipa mieleen tämä jonkun viisaan taannoinen lausuma, kun tietokoneen kovalevy paukahti ja vei mennessään digiajan hautausmaahan tuhannet sille tallennetut digitaaliset valokuvat.

Nyt valistetaan tietenkin kuorossa, että ne olisi pitänyt tallentaa muistikortille, -tikulle tai levylle (tai pilveen), mutta kuinka moni muistaa tehdä tuon?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä