Kaikki blogit puheenaiheesta Vanhainkoti

Suomen vanhainkodit ovat kuolemantehtaita

Helsingin Sanomissa kerrottiin hetki sitten (https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005994446.html ), että viranomaiset määräsivät tammikuussa Alavudella aloittaneen Attendon hoivakodin toiminnan keskeytettäväksi. Tässä ”hoivakodissa” on kuollut kuusi asukasta vajaan kuukauden aikana ja tällä hetkellä selvitetään syitä vanhusten kuolemiin.

Näkökulmia

Semmosta joskus huumoril miettinyt kun kattelee miten joku hyysää koiraansa tai kissaansa . Ihan kateellisen pistoksen kokenut kun miettinyt miten joku koira aamulenkin jonkun kauniin naisen seuras saa . Saa loikoa päivät pitkät sohval ja yöt jopa sängys . Ruoka tulee kuin manul illalinen .Eläinten hoito&hyysäys&huolenpito on jopa parempaa kuin joittenkin vanhempien lastensa hoito . Vanhusten hoidosta puhumattakaan . Varmasti jos köyhien maiden lasten&vanhusten elintasoon&hoitoon vertais niin koirien&kissojen elintaso&hoito moninkerroin parempaa monessa länsimaissa .

Hoitajakin on vain ihminen

Viime aikoina jälleen vellonut keskustelu hoitajien ylipitkistä tauoista sekä vanhusten laiminlyönneistä sai minut tarttumaan näppäimistöön. Keskusteluhan sai alkunsa hallituksen aikeista alentaa vanhustenhuollon hoitajamitoitusta entisestään, vaikka hoitajien jaksaminen työelämässä on jo nyt vedetty äärimmilleen. 

Taiteiden talon varjo Suomenlinnassa

Kustaanmiekka oli jo rakennettu lähes täyteen kapeita ja korkeita pilvenpiirtäjiä. Se oli kuin melko tiivis talometsä, vain rantoja myötäilevän kuusikaistaisen lämmitetyn polkupyörätien ja talometsän väliin jäi noin 25 metriä leveä puistokaistale. Kun asukkaille selvisi, että tämä puistokaistalekin käytettäisiin rakentamiseen, alkoi siellä voimakas vastustus.

Varamummot- ja papat esikouluun

Varamummit ja –papat esikouluun

Vanhat keinot ovat usein parempia kuin pussilliset uusia. Miksi emme hyödyntäisi eri-ikäisten kohtaamisia esikoulussa ja vanhustenhoidossa? Nyky-yhteiskunnassa eri-ikäiset on sijoitettu eri paikkoihin. Esikoululaiset ovat keskenänsä, seniorit omissa aktivointiryhmissään ja sitä rataa. Kuulin taannoin pohjois-ruotsalaisessa kunnassa tehdystä onnistuneesta kokeilusta, jossa eri-ikäiset viettivät hedelmällistä yhteistä ja molempia osapuolia tyydyttävää oikeaa ”laatuaikaa”.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä