Kaikki blogit puheenaiheesta Verovälttely

Tukitaan verovuodot ja suljetaan veroparatiisit

Suomen vuosibudjetti on reilut 50 miljardia euroa tänä vuonna. Tuon verran rahaa vaatii valtion talouden pyörittäminen ja sillä rahalla saadaan esimerkiksi kansaneläkkeet, työttömyysturva, sairaanhoitoa, lapsilisät, koulutus, tutkimus, tienpito ja poliisivoimat. 

Mummojen ja pappojen hyvinvointikilpailutukselle stoppi

Viime päivinä kuohunta yksityisten hoivapalveluiden suhteen on paisunut kuin pullataikina. On paljastunut laiminlyöntejä, verovälttelyä ja paljon muuta. Oma kotikuntani Muurame ei ole jäänyt tässä asiassa syrjään vaan kohun keskiössä oleva Esperi Care pyörittää Paatelan hoivakotia Muuramessa. Hoivakoti on saanut huomautuksia toiminnastaan ja epäkohtiin on puututtu jo aikaisemmin, mutta kuten uutisoinnista on nähty, niin puutteita löytyy edelleen.

Suuri uteliaisuus- ja kateusveropäivä

Jälleen media suorastaan huutaa miten me maksamme veroja. Vero on vanha keksintö, sen idea oli joukkovoimalla luoda suuria hankkeita, joita yksittäinen ihminen ei kykenisi tekemään.

Verotus on kehittynyt tai ainakin tarkoitettu osaltansa tuloa tasaavaksi ilmiöksi ja sille vastavoimaksi on virittynyt nokkelien veroneuvojien joukko, jotka osaavat neuvoa lailliset ja lain rajamailla olevat keinot vältellä veroja ---

 

Miksi meitä kiinnostaa niin suuresti mitä tuo naapuri tai juuri Nalle Wahlroos tienaa?

Sote-uudistus ja verovälttely

Sosiaali- ja terveysministeriö on 31.1.2017 lähettänyt lausuntokierrokselle luonnoksen hallituksen esitykseksi sote-uudistuksen valinnanvapauslainsäädännöstä. Siis suomeksi siitä lainsäädännöstä, jonka perusteella sosiaali- ja terveydenhuolto pitkälti tullaan jatkossa Suomessa järjestämään.

ICIJ julkistaa Panama-listan

Panama-keissin listatut nimet julkistetaan kansainvälisten tutkivien journalistien ICIJ sivuilla 9/5 klo 21 Suomen aikaa. Kysymyksessä on suurin koskaan vuodettu tiedosto.  Nyt ei tarvitse veroviranomaisten vaatia niitä enää nähtäväkseen, ne ovat kohta tulossa.  Ymmärrän kyllä että lehdet eivät kovin helposti voi niitä julkaista lähdesuojan vuoksi, mutta kyllähän verottajan pitää päästä näihin käsiksi, ja nimien julkaisulla on tarkoituksena  varmaan saada myös tällainen veronkierto kuriin pelottavalla esimerkillä. Toivon, että siitä on apua.

Sanoman verovälttely

Sanoma-konserniin kuuluva Sanoma Media Finland Oy julkaisee aikakauslehtiä, mm Aku Ankkaa. Olen tilannut lapsenlapsilleni kaksi lehteä ja ne ovat tulleet heille vuosikausia. Lokakuun alussa silmiini sattui uutinen, jonka mukaan Sanoma-konsernissa on otettu käyttöön verovälttelykeino, joka toimii siten, että aikakauslehtien postitus hoidetaan Norjasta ja näin vältetään Suomen arvonlisävero. Lehdet viedään Norjaan rekoilla.

Aggressiivinen verosuunnittelu ja valta-aseman väärinkäyttö

Kesäkuussa 2010 julkaistun, eduskunnan tarkastusvaliokunnan tilaaman tutkimuksen mukaan vuonna 2008 verottajalle jäi ilmoittamatta tuloja 10 – 14 miljardia euroa. Tästä salailusta aiheutuva veromenetys arvioitiin tutkimuksessa 4,5 – 5,5 miljardin suuruiseksi. Se on voimassa oleva hintalappu veronkierrolle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä