Kaikki blogit puheenaiheesta Yhdyskuntarakenne

PÄIVITYS-ERI SÄÄNNÖT TILANTEESTA RIIPPUEN

Tarkoitukseni ei ollut tehdä mitään jatkoa tai päivitystä tekstiin, mutta nyt muutaman päivän sisään on uutisoitu muutamasta tapauksesta, joissa lain noudattamasta ja perinteistä vallan kolmijakoa pidetään niin vahvasti pilkkana, että koin tarpeelliseksi kirjoittaa päivityksen.

Eli alkuperäinen teksti

http://janilindroos.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219752-eri-saannot-tilanteesta-riippuen

Oulun yhdyskuntalautakunta, syksyn ihmettelyjä peruutuspeilissä

Tupsahdin mukaan syyslukukauden alkaessa yhdyskuntalautakuntaan. Liikkuvaan junaan hyppääminen on aina mielenkiintoista ja tässä tapauksessa sen on tehnyt mielenkiintoiseksi kommentit: näin on sovittu ja tämä on ollut käytäntö uuden Oulun alusta saakka. No mikäänhän ei kehity, jos ei uskalla kysellä ja kyseenalaistaa. Niinpä nyt se on ollut minun tehtäväni - uutena jäsenenä.

 

Eduskuntavaalien tulos - yhdyskuntaamme kehittämään

Kiitos kysymästä hyvää kuuluu! Vaikka eduskuntavaaleissa ensimmäisellä kerralla en minä, kuten juuri kukaan muukaan kohtalaisen tuntematon ehdokas ei päässyt läpi – sain kuitenkin mojovan äänimäärän. Kyllähän se nöyräksi vetää, kun ajattelee, että 1155 henkilöä oli käynyt äänestämässä edustamiani mielipiteitä.

Oikorata Lohjan ja Vihdin kautta Espooseen

Länsi-Uusimaa on saatava ratayhteyden piiriin. Uusimaa toimii Suomen talouden veturina, mutta suuret asuinkunnat kuten Vihti ja Lohja ovat liikenteeltään edelleen kumipyörien varassa. Uusimaa on jo nyt yhtenäistä työssäkäyntialuetta, joten sekä taloudellisista että ympäristösyistä liikenteen painopistettä tulisi siirtää raideliikenteeseen.

Missä suomalaiset haluavat asua ?

Vuonna 2013 tehdyssä tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten toiveita asumisesta. Suomalaiset haluavat asua väljästi ja rauhallisessa ympäristössä. Yhteiskunnassa ja nykyisessä päätöksentekokulttuurissa kiinteä yhdyskuntarakenne on nostettu tapin nokkaan. Vaikka sillä on hyvätkin puolensa, niin tälläinen pyrkimys ei edusta kansalaisten toiveta, eikä se saa merkittävää kannatusta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä