Kaikki blogit puheenaiheesta Yritysverotus

Suomi Euroopan veroparatiisi - Entä kokonaisveroaste?

Suomessa on tapana valittaa verotuksen ankaruudesta, ja erityisen innokkaita valittajia ova yrittäjät, vaikka yrityksille Suomi on eurooppalainen veroparatiisi. Mutta kyllä me tavalliset tallaajatkin valitamme. Verot kun vievät palkasta suurimman osan ja kokonaisveroaste on maailman korkeimpia.

Otan veroasiat esille, koska meillä ei ole varaa järjestää vanhuksillemme parempaa hoitoa, koska verotus. Aloitetaan helpoimmasta päästä, siis yrittäjistä ja yrityksistä.

https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Tuloverot/Yhteisoverotus/

Siinähän sitä. Oikeata asiaa.

Hyvä puoli Kokoomuksessa

Kokoomus on pyrkinyt rajoittamaan Suomessa yrityksiin kohdistuvaa verotusta. Vuodesta 2014 alkaen verokanta on ollut 20 %. Sitä ennen se on ollut reilusti yli 20 %, mm. 26 % vuosina 2005-2011.

Katson näin, että tämä on ollut hyvä kehitys. Raamatussa sanoo, että älä sido puivan härän suuta. Korkeamman verokannan asettaminen olisi sama asia kuin tuottavan yritystoiminnan rajoittaminen.

Orpon pikavippi yrityksille katumalla

Timo Harakka oli toki epätarkka ja osin harhaanjohtava veronkiertäjien armahduksen palaamisesta, mutta se ei saisi peittää kokonaan alleen tuon hallituksen ehdotuksen sisältöä. Ilmoittamalla itse verotettava tulo vasta myöhemmin saisi käytännössä vaikkapa lainan lyhennysvapaalla vuodella ja kohtuullisella korolla. Onnistuukohan sama henkilöverotuksessa?

Hallituksen esityksessä on ehdotetussa mallissa tilannetta kuvaava esimerkki 2:

Miksi Antti Rinne ei puhu "toverikapitalismista"

SDP:n jatkokaudelle valittu puheenjohtaja Antti Rinne puhuu populistisessa retoriikassaan "kaverikapitalismista". Antti Rinne ei halua kertoa asian taustaa  eli eri yritysmuotojen saattaminen yhdenmukaiseen verotuskohteluun. SDP-valtiovarainministeri jätti eri yhtiömuodot keskenään eriarvoiseen  asemaan vuonna 2013, kun yhteisöveroa laskettiin osakeyhtiöiden osalta.

Trump haluaa ohjata taloutta rangaistusveroilla

USA:n seuraavan presidentin toislaitainen isänmaallisuus on nyt paljastunut odotetulla tavalla. Hän on ilmoittanut tavoitteekseen asettaa 35 prosentin vero yrityksille, jotka siirtävät toimintojaan ulkomaille. Onkohan tuota päätöstä, joka toistaiseksi on vain Trumpin puheita, valmisteltu mitenkään. Tuskin.

Viron veromalli

Kaleva uutisoi 23.9. suomalaisten virkamiesten pelosta virolaista veromallia kohtaan. Tämä perusteltiin verotulojen romahtamisella. Samanaikaisesti suomitaan kovaäänisesti veroparatiisiyhtiöitä ja niistä saamatta jääneitä veroeuroja. Suomen yritysverotusta on pidetty jo kauan ennalta-arvaamattomana ja raskaana. Mikäli yrityksellä on lailliset perusteet toimia ulkomailta käsin, se tekee sen varmasti, jos siitä on yritykselle taloudellista hyötyä. Virossa hyöty on päivänselvä.

Yrittäjävähennyksestä vauhtia ja kannusteita Suomen talouteen

Yhteiskuntasopimus uhkaa vesittyä ja tilalle on tulossa laiha sopimus työmarkkinajärjestöjen kesken. Suomi kaipaa ripeitä talousuudistuksia ja kannusteita, eikä vanhalla keskitetyllä tiellä saavuteta riittäviä tuloksia. Yritysten pääomapako vie työpaikkoja rajojemme ulkopuolelle, erityisesti Viroon. Hyviä tavoitteita työllisyyden ja yrittäjyyden edistämiseksi on kuihtunut hallituksen keinovalikoimasta pois ammattiliittojen painostuksesta ja EK jatkaa suuryritysten etujen ajajana.

Se on ihan Arto - se Satonen

Kokoomus on ihmeellinen puolue.

Sen traditionaalinen koti-uskonto-isänmaa siipi sinnittelee vielä ja yrittää muistuttaa puolueen historiasta - Juho Kusti Paasikiven ja suomalaisen kansallisen projektin tärkeydestä.

Siellä piilee vielä elonmerkkejä; järkevää ajattelua ja sydämen kuuntelua. Hyvänä esimerkkinä tästä on Raimo Ilaskiven viimeaikainen ulostulo maahantulijoiden taloudellisten kustannuksien kauhistelusta. Kyseisessä puolueessa on ollut myös sosiaalisen omantunnon omaavia henkilöitä kuten esimerkiksi Harri Holkeri.

Loppu verosuunnittelulle

EU-komissio on alkanut toimiin korjatakseen yritysverotusta. Valitettavasti komission suunnittelemat toimet eivät korjaa ongelmaa. Veroparatiisit vain karkaavat EU:n ulkopuolelle.

Kaunis ajatus siitä että voittoja verotetaan siellä missä ne syntyvät ei oikein toimi todellisessa maailmassa. Avataan tätä ongelmaa parilla tyypillisellä esimerkillä kansainvälisen liiketoiminnan arvoketjuista.

Haluammeko maksaa suurten yritystemme veroja?

Aikoina jolloin puhutaan paljon valtiontalouden sopeuttamisesta luulisi että poliitikoilla on luja tahto estää verovarojemme valuminen veroparatiiseihin. Yritykset, jotka harrastavat aktiivista verosuunnittelua sanovat usein että suunnittelu on laillista. Esimerkiksi Fortumin toimintaa on koeteltu oikeudessa ja viimeisin päätös taitaa olla, että Fortum ei ole tehnyt mitään laitonta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä