Kaikki blogit puheenaiheesta Anssi Joutsenlahti

Perussuomalaisilla on valmius tekoihin

Suomen pääministeri Juha Sipilä kertoi Ylen Ykkösaamussa antavansa Kempeleen-kotinsa turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten käyttöön.

Perussuomalaiset ja eduskuntavaalit

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström toivoo, että molemmat puolueen euroedustajat, Jussi Halla-aho ja Sampo Terho, asettuisivat ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleihin Helsingissä. Samaa toivoo myös perussuomalainen eduskunnan varapuhemies Anssi Joutsenlahti.

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_lindstrom_halla-aho_ja_terho_voi...

Säännöllistä valtiopäivätoimintaa 150 vuotta

Säännöllisellä valtiopäivätoiminnallamme on todella pitkä kaari historiasta tähän päivään. Olemme juuri viettäneet viime syyskuun 15. päivänä alkaneiden ja eilen päättyneiden, säännöllisen valtiopäivätoiminnan aloittaneiden valtiopäivien 150-vuotista juhlavuotta. Juuri tämän juhlitun 8 kuukauden ajankohdan kestivät nuo säännöllisen valtiopäivätoiminnan ensimmäiset valtiopäivät. Keisari Aleksanteri II avasi säätyvaltiopäivät juhlallisin menoin vuonna 1863.

NE vai ME

Ei ennakkoluuloisesti, mutta varauksellisesti perussuomalaisuuteen suhtautunut Suomen Kuvalehden politiikkatoimittaja Leena Sharma päätti tutustua vuoden virkavapaallaan, mitä on perussuomalaisten jytkyn takana. Tuloksena on Otavan kustantama 240-sivuinen kirja: "Ne, kohtaamisia perus-Suomessa". Tuloksena oli myös käsityskantojen muuttuminen; perussuomalaiset eivät olekaan pelkästään noita kummallisia, vaan aivan meitä tavallisia suomalaisia.

Sunnuntain hyviä uutisia - joskin huonojakin

Kaisa Mäkäräinen otti kaikki kolme maailmagupin voittoa, mikä sen hienompaa!

 

Maanpuolustuskurssia isännöimässä

Sain isännöidä 209:nnen maanpuolustuskurssin 50 kurssilaisen illallista puhemiehen edustustiloissa. Vieraat tutustuivat ennen illallista eduskuntaan ja kuulivat pääsihteerin, ulkoasiain-, puolustus,- ja valtiovarainvaliokuntien selostukset ja kävivät vielä tutustumassa istuntoon, jossa juuri käsiteltiin rintamasotilaseläkelain muuttamista.

Tosi mielenkiintoinen illanvietto, varsinkin jälkilöylyt, joissa pääsihteeri Seppo Tiitinen

Gallup

Kuulin Kankaanpään Seudun nettisivuilla olevasta gallupista, jolla mitataan, ketä äänestäisit kunnallisvaaleissa. Menin sivuille, mutta varmuuden vuoksi se olikin jo suljettu, joten en päässyt vaikuttamaan tulokseen, joka sinällään on melko mukava:

 

Perussuomalaiset 36

Keskusta              28

Kokoomus           16

Demarit               14

Kolmen käynnin putki Poriin

Lauantaina alkoi kolmen peräkkäisen Porissa käynnin putki puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon koulutustilaisuudella piiritoimistossa. Sunnuntaina jatkettiin samassa paikassa piirin työvaliokunnan kokouksella edessä olevien vaalien asioilla ja maanataina pidetään taas yksi Satakuntaliiton järjestämä alueen kansanedustajien tapaamisista, esillä on mm. Apteekkariliiton asiaa lääkehuollosta.

 

Näkövamman haitta häviää muille kaupankäynnin olosuhteille

Elinkeinonharjoittajan on 1.1.2014 lähtien sanktioiden uhalla tarjottava tavaran tai palvelun ostajalle maksusuorituksesta välittömästi laadittu kuitti, jos maksu suoritetaan käteisellä rahalla tai maksukortilla. Kyseessä ei ole sinänsä uusi asia, sillä kirjanpitolakihan edellyttää, että kirjanpidon on perustuttava
tositteisiin. Laki puoltaa sinänsä erittäin tarpeellisena asemaansa harmaata taloutta vastaan ja koskee kaikilla toimialoilla toimivia elinkeinonharjoittajia, joiden tilikauden liikevaihto on yli 8 500 euroa.

Uutisia ydinvoiman taholta

Fennovoiman ydinvoimala on niin muuttunut omistajapohjansa ja kokonsakin johdosta, että sen alkuperäinen lupa ei enää ole ajankohtainen. Uusi lupapäätös ollaan tuomassa eduskunnan päätetäväksi. Näin päästään ratkaisemaan tämän jatkuvasti kuolemanvaarallisen, kalliin ja yhä enemmän vanhanaikaiseksi tulevan voimalahankkeen tarpeellisuutta semminkin, kun jo kahden muun uuden ydinvoimalan rakentamisluvat ovat voimassa ja energiatarvetta pitäisi kattaa uusiutuvilla energioilla, etenkin bioenergialla, jota Suomessa kyllä riittää, kunhan toimeen  tartutaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä