Kaikki blogit puheenaiheesta Arki

Poistetaan arjen lasikatot

Työskennellessäni Lontoossa minulla oli naispuolinen kollega, joka oli tuolloin noin 40-vuotias. Yksi päivä hän kertoi, että hän on päättänyt hankkia lapsen. Hänellä ei ollut miestä, mutta hän ajatteli järjestävänsä lasten- ja kodinhoidon palkkaamalla kolme hoitajaa. Hän päätti myös, ettei enää työskentelisi sunnuntaisin. Ja jos minulla olisikin mies, lastenhoidon tarve olisi varmasti sama, hän nauroi.

Mistä elämässä on kyse?

Elämän tarkoitus on muutoksessa koko ajan kuten on elämäkin. Välillä elämän tarkoitukseksi riittää se, että pysyy hengissä.
 
Elämässä on kyse siitä, että ihminen erottaa oikean ja väärän toisistaan sekä siitä, että muistaa oikeudenmukaisuuden kaikissa asioissa. Nämä antavat elämälle sisältöä, tarkoitusta sekä päämäärää kohti parempaa ihmisyyttä ja maailmaa.
 
Kun ihminen tekee väärin tai vääryyttä, niin hän on vastuussa siitä ja mahdollisista seurauksista ja hänen tulee kantaa vastuunsa.
 

Kuntavaalit 2017 poimintoja vaalikonevastauksistani

Kuntavaalit lähestyvät ja tässä poimintoja vaalikonevastauksistani Ylen sekä Hs:n vaalikoneeseen

Ylen vaalikone

OPPI.

Koulujen opetusryhmät ovat jo niin isoja, että oppiminen häiriintyy.

-JOKSEENKIN ERIMIELTÄ.

Kunnallinen asukastalotoiminta vastaa tulevaisuuden haasteisiin

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee tänään kaupunginjohtaja Jussi Pajusen (kok) esitystä, jonka mukaan kaupungin omat asukastalot siirrettäisiin yhdistysten vastuulle. Asiasta on luvassa poliittinen vääntö, sillä sosialidemokraatit eivät hyväksy Pajusen esitystä. Helsingin sosialidemokraatit näkevät, että yhdeksän asukastaloua pitää säilyttää kaupungin omana toimintana ja ja niiden kehittämistyö kytketään jatkossakin sosiaali- ja terveysviraston toimintaan.

SDP:n arvot arjessa

Käydyt eduskuntavaalit herättivät demarikuplasta, jossa jossain määrin tunnustan eläneeni. Olen markkinoinnillinen ja viestinnällinen ihminen, silti joihinkin periaatteisiin oli jäänyt huomio kiinnittämättä.

Ensimmäinen pohdinta oli: onko niin, että SDP:llä on oikea viesti ja sanoma, mutta se ei välittynyt ihmisille. Tähän johtopäätöksenä voi todeta, että tällöin viestistä tulee tehdä konkreettinen ja uskottava. Muotoilisin sen näin: SDP:lle jokainen ihminen on yhtä arvokas ja siksi haluamme pitää kaikista huolta.

Arjen huolia

Vaalikentillä oppii paljon. Oppii, kun kuuntelee ihmisiä ja kuuntelee heidän arjen huoliaan ja ongelmiaan.

Arjesta vieraantuneet poliitikot

Meitä poliitikkoja moititaan toisinaan siitä, että olemme vieraantuneita tavallisen ihmisen arjesta. Onneksi on kuitenkin kampanja-aika, jonka aikana todellisuudesta vieraantuneellakin ehdokkaalla on mahdollisuuksia löytää kosketuskohtia tosielämään.

Kun ehdokas herää aikaisin lauantaiaamuna värjöttelemään torille säästä riippumatta, pystyttää telttaa puuskaisessa tuulessa ja yrittää kiinnittää ohikulkijoiden huomiota eri keinoin, hän alkaa ymmärtää torikauppiaita.

Päivän hyvä työ

Kävin hakemassa tyttäreni partiosta ja paluumatkalla koukkasin kylmäaseman kautta, jotta vaimollani olisi mukava ajaa aamulla töihin tankki täynnä "löpöä".

Kylmäasemalle ajaessani, totesin tyttärelle: "Kaatuikohan tuo poika autonsa alle, ko näin liukas kelikin". Poika näytti kömpivän autonsa alta, vaikka todellisuudessa olikin ollut ilmeisesti vain slaavikyykyssä.

Ajaessani auton parkkiin polttoainepumpun viereen, huomasin että pojan auton vieressä oli tyhjä kanisteri. Ajattelin pojan hakevan bensaa moottorikelkkaan.

Tule mukaan

Arjen tasapaino luo pohjan täysipainoiselle elämälle, siksi politiikka ei saa etääntyä ihmisestä ja arjesta. Ihmiset elämäntarinoineen ovat aina kiinnostaneet minua. Haluan auttaa ihmisiä, työssäni ja politiikassa, tekemällä ihmisläheistä politiikkaa kaupunkilaisjärjellä. Haluan olla vahvasti lähellä ja toimin niin, että ihminen muistetaan poliittisissa päätöksissä. Tästä syystä päädyin ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin.

 

#maanantai

”Maanantaiaamuna krapula ja vapina…”, ”Tahdon olla juovuksissa aina sekä maanantaina…” ja ”Maanantai taas saapuu aivan liian aikaisin kai”. Laulut sen kertovat; meillä on ongelma maanantain kanssa. Mitä pahaa maanantai on tehnyt, että siihen liittyy paljon kielteisiä mielleyhtymiä. Miksi ylipäänsä rakennamme itsellemme ajattelumalleja, joissa 1/7-osa elämästämme muka jotenkin olisi kurjaa?

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä