Kaikki blogit puheenaiheesta IMF

IMF kikyttää globaalisti (sieltä se aktiivimallikin tuli)

Nyt kun Suomessakin osoitetaan aktiivisesti mieltä kansainvälisen taloustappajan, valuuttarahasto IMF:n Suomelle "suosittelemaa", rahoitussektorin päättämää aktiivimallia vastaan, on hyvä aika tarkastella IMF:n "onnistumisia" muissa maissa.

Kreikka ei ole muuttanut vararikkoonsa johtanutta poliittista kulttuuriaan

 

Tänään kreikkalainen oikeus tuomitsi Kreikan tilastokeskuksen ELSAT:n entisen johtajan Andreas Georgioun kahden vuoden vankeuteen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Ennen ELSAT:ia Georgiou oli tehnyt 20 vuoden uran tilastotieteilijänä Kansainvälisessä valuuttarahastossa IMF:ssä, jossa hän nousi IMF:n tilastoyksikön varajohtajaksi.

Kreikka on pedon vatsassa

Tänään myönnettiin Kreikalle uusi 8,5 miljardin euron lainaerä. Mediassakin kuumoteltujen neuvottelujen jälkeen päädyttiin siihen että päätettiin "auttaa" kreikkalaisia. Auttaminen kuitenkin on totaalisen väärä sana. Rahaa ei nimittäin lainattu kreikkalaisten auttamiseen kuten työpaikkojen luomiseen, yhteiskunnan tukiverkon vahvistamiseen tai yhteiskunnan kehittämiseen ylipäätään, vaan edellisten lainojen takaisin maksamiseen.

Deutsche Bank huhujen keskellä

Deutsche Bankin viime vuoden tulos oli noin seitsemän miljardia euroa tappiolla. Miten ihmeessä yksi yritys voi tehdä niin paljon tappiota vuodessa, ja silti jatkaa toimintaansa? Yritän kirjoituksessa valaista hieman Deutsche Bankin tilannetta.

Uusi IMF-raportti: Varoufákis oli oikeassa, troika toimi väärin

Kreikan kriisi ei ole ohi ja myös Irlannissa ja Portugalissa vallitsee edelleen massatyöttömyys. Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n rooli kriisin hallinnassa on noussut laajan kritiikin kohteeksi. IMF:n johtaja Christine Lagarde on joutumassa oikeuteen Ranskassa ministeriaikaisesta toiminnastaan, samalla kun eurooppalaisten ja amerikkalaisten johtoasema IMF:ssä ja Maailmanpankissa on tulossa päätepisteeseensä. Lagarde saattaa olla IMF:n viimeinen eurooppalainen johtaja.

Kolmas Kreikkapaketti ja IMF:n vuodettu keskustelu

Tänään puuhaillaan Kreikassa monella eri tasolla. Turvapaikkakaruselli pitäisi alkaa, turvapaikanhakijoiden palautukset Lesbokselta Turkkiin. Ja samalla neuvotellaan Kreikan kolmannesta 84 miljardin euron tukipaketista.

IMF ja harha pakolaisen työllistämisestä:

21.1.2016 Iltasanomat uutisoi, että: “IMF:n selvitys paljastaa pakolaiskriisin jättikustannukset – Suomi maksajien kärkikolmikossa”

Artikkeliin sisältyi myös maininnat, joiden mukaan:

  • Bruttokansantuotteeseen suhteutettuna vain Ruotsissa ja Tanskassa kustannukset ovat tänä vuonna korkeammat kuin Suomessa.

  • Pakolaisten vaikutus keskipitkän ja pitkän aikavälin kasvuun riippuu siitä, kuinka he integroituvat työmarkkinoille.

Kestävä talouskasvu on kaiken a&o

Yhteiskuntien verotusastetta voidaan arvioida ja laskea monella eri tapaa, mutta käytetään tässä Suomen kokonaisveroasteeksi lukemaa 50%.

Siten nykyisellä veroasteella jokainen Suomen BKT:n 1%:n kasvu tuottaisi julkiselle sektorille 1mrd€:n lisätulot. Kolmen vuoden 2%:n talouskasvu paikkaisi Valtiontalouden vajeen edellytyksellä, että verohyöty suuntautuisi pelkästään valtiolle eivätkä kustannukset (kuten  palkat) kasvaisi. Historiallisesta näkökulmasta katsottuna 2%:n talouskasvutavoite on ihan realistinen arvo.

IMF hyväksyy Kiinan Yuanin (Renminbi) kansainväliseksi vaihtovaluutaksi

*

IMF hyväksyy Kiinan Yuanin (Renminbi) kansainväliseksi vaihtovaluutaksi (Reserve status) ensi maanantaina eli 30.11.2015 pidettävässä kokouksessaan.

Yuan liittyy valuuttakoriin, joka määrittelee IMF:n myöntämien lainojen kurssinmuodostusta.

Katso: The Wall Street Journal, 15.11.2015 http://www.wsj.com/articles/imf-move-to-give-yuan-reserve-status-likely-to-boost-china-assets-1447608676

Mitä tapahtui todella? - Kiinan delvavaatio toisesta näkökulmasta nähtynä

 

Kiinan viimeviikkoinen – joidenkin mielestä yllättävä – valuuttasaneeraus, jonka seurauksena Yuan (toisest puhuvat Renminby`stä) delvavoitui kolmisen prosenttia johtui Kiinan KP:n politbyroon huolesta, jonka aiheena ovat BKT:n pitkään yli 7 %:n tasolla jatkuneen vuotuisen kasvun tyrehtyminen ja valtaisaksi arvioitu rakennus- ja investointikupla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä